top of page

חלות של נחמה

חלות רכות טעימות - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
אין כמו חלה טריה

7 אוקטובר 2023 השבת השחורה. שבת שלא נשכח ולא נסלח!!!!! סמוך לשעה 6:30 בבוקר החלו להישמע אזעקות ברחבי הארץ - מעוטף עזה ועד גוש דן והשרון. לאחר כחצי שעה נשמעו לראשונה דיווחים על חדירת מחבלים ליישובים, קיבוצים וערים בנגב המערבי. במקביל נמשך ירי הרקטות מעזה ודווח על פגיעות ישירות ביבנה, באשקלון ובמושב סמוך לאשדוד.

במהלך אותה שבת ארורה נשחטו נרצחו ונשרפו והתעללות בגופות ברוע ואכזריות שלא ניתן לתאר, שאין כדוגמתה צעירים וצעירות שהיו במסיבת טבע , משפחות שלמות ילדים קטנטנים נשים זקנים וכמובן כל אנשי העוטף בנושף נלקחו בשבי ילדים תינוקות בני יומם נערות נערים זקנים מעל לגיל 80 והכל בלי טיפת רחמים. הממשלה נאלמת דום אך העם אותו עם משוסע שם הכל בצד ומתגייס ומתאחד מנסה ללקק את הפצעים שוטטי הדם ולקום ובהחלט לא לשקוט עד לחיסול החמס.


קראנץ שמרים גבינה

הימים ימים קשים ימים של מלחמה, מלחמה שלא היתה כמותה במדינתנו, יש שמנסים להשוות למלחמת יום כיפור אך לא נכון לעשות זאת כי אז היתה מלחמה נגד צבא , נגד חילים , המלחמה הזו היא מילחמה נגד אזרחים.

ואנחנו עם חזק עם האזרחים הכי מדהימים שיש ואנחנו נעשה הכל כדי לקום מהאפר ונמשיך עד הנצחון.

אני מוצאת את עצמי מחפשת אייך לעזור , אני מגיעה לאטיליו בית ספר לבישול שהוסב לחמל ששולח אוכל חם וטרי למשפחות שכולות, משפחות שאיבדו את הכל כולל הבית , משפחות שפונו מביתם ובעצם לאזרחים (לא חילים) שצריכים אותנו , ואנחנו שם עושים ככל יכולתנו באהבה ולו רק לעזור במעט להאיר את החושך הגדול.

לקראת שישי הזה חולקו למשפחות סיר חמין חלה יין וגם פרחים וזאת ולו במעט לתת תחושה של שבת חמימה.

במסגרת הזו הכנו המון חלות טעימות בטירוף ורכות ומדהימות.



המתכון: לחלה

ל5 חלות גודל בינוני

שימו לב הכל נשקל בגרמים

1 קג קמח

80 גרם סוכר

20 גרם שמרים יבשים

100 גרם שמן

10 גרם מלח

525 גרם מים

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים במשך 8-10 דקות

מתפיחים להכפלת הנפח

קולעים חלה של 4 רצועות (כל רצועה 110 גרם)

מתפיחים להכפלת הנפח מברישים בביצה מפזרים מעט שומשום

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ25 דקות או עד שמזהיב ומוכן






תגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1件のコメント


guy.kvitel
1月17日

האם יש חשיבות מתי מוסיפים את השמן? אמרו לי ששמן מעכב פיתוח גלוטן ועדיף להוסיף אותו אחרי 6-7 דקות של לישה

いいね!
bottom of page