עוגיות פיצפוצי אורז, חמאת בוטנים ושוקולד
לפעמים אפשר ומותר למצוא פיתרונות קלים וטעימים.
אחד הפתרונות הנהדרים הם פיצפוצי אורז, ללא גלוטן, כשרים לפסח לאוכלי קטניות, ובאופן הפשוט ביותר ואפשר לומר הטעים ביותר מכינים ב5 דקות את החיתוכיות, העוגיות הנפלאות האלה.
השילוב בן חמאת בוטנים ושוקולד אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, והיתרון הגדול שלהם שניתן להכין מראש מבעוד מועד אין צורך להפשיר ובהחלט אפשר לשמור אותם במקפיא מתה עליהם קפואים וגם במקרר.
הם כל כך קלות להכנה, ללא תנור אין צורך בהקצפות או בחומרים מיוחדים ממיסים, מערבבים, מקפיאים, חותכים ונהנים.
מתכון לחיתוכיות
לתבנית מרובעת 25 ס"מ
150-200 גרם (3 כוסות) פיצפוצי אורז
300 גרם שוקולד מריר מומס
250 גרם (1 כוס) חמאת בוטנים
100 גרם (1/2 כוס) מייפל
50 גרם חמאה מומסת רצויי מזוקקת / שמן קוקוס 2 כפיות תמצית ווניל
100 גרם בוטנים קלויים במליחות עדינה קצוצים גס
50 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
לציפויי וקישוט:
50 גרם שוקולד לבן/ מריר
אגוזים קצוצים - אופציונלי
אופן הכנה:
ממיסים את כל החומרים למעט הקורנספלקס והאגוזים, מוסיפים את האגוזים ומערבבים משטחים את התערובת בתבנית, ומקפיאים לשעה.
מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות, בגודל הרצויי (אצלי חתוך ל5 סמ).
מכינים את הציפויי: ממיסים שוקולד בעדינות מעבירים לשק זילוף עושים חור קטנטן משקשטים עם שוקולד המומס מפזרים מעט אגוזים מקררים.
שומרים במקרר או במקפיא.
הערות:
ניתן לאכול קפוא
ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא.
אפשר להחליף את האגוזים בכל אגוז שמתחשק.
ความคิดเห็น