דונאטס שלי - מתכון שוס!

סופגניית הדונאט שלי טעימה עד שכרון טעמים - ובכלל תודו שבצק מטוגן זה דבר טעים נקודה.

למתכון ▼

סופגניות דונאטס שלי
שמנמנות שלי

לא יכולה לערער על האמירה הזו כי היא נכונה בעיניי ובכל זאת בתוך כל המכלול הגדול הזה של בצקים מטוגנים, יש את הקטגוריה של הסופגניות וכולם/ כולן טעימות לי כל כך. אני גרופית של בצקים ולבצקים מטוגנים בפרט.

אם הייתי צריכה לבחור את הבצק שהכי הכי הטעים לי, ללא שום ספק, הייתי בוחרת את המתכון הזה, הדונאטס.

שינוי פשוט וקטן ואם אדייק, תוספת קטנה אחת למתכון ונוצרת "סופגנייה" מושלמת, קלילה והכי נהדרת בעולם.

אתם כבר מכירים אותי שאני מתלהבת - אז אני מתארת ומתארת לטעמי האישי ואין לי ספק שגם לטעמכם עד שתטעמו או תכינו ואז תטעמו :-)


סופגניות דונאטס שלי

המתכון:

ל-16 דונאטס

300 גרם פירה תפוח אדמה

100 גרם חמאה

750 גרם קמח שמרים / כ-3 כוסות או יותר

20 גרם שמרים טריים

2 ביצים

3/4 כוס חלב

שמן לטיגון

סוכר וקינמון






אופן ההכנה:

מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה כ-8-10 דקות.

עד שמתקבל בצק רך, אך נעים ונוח לעבודה. מתפיחים להכפלת הנפח.

מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל16 חתיכות מגלגלים כדורים יוצרים חור באמצע לעיצוב צורת דונאטס.

מניחים את הדונאטס על מגבת או נייר אפיה מקומח, מתפיחים כ-2 שעות, אין צורך לכסות!

מחממים שמן עמוק לטיגון (160 מעלות) מטגנים את הדונאטס עד לקבלת גוון זהוב (דיי כהה) מוצאים מהשמן

החם וטובלים מיד בסוכר וקינמון. (על מנת שהסוכר ידבק היטב).

ממליצה על תערובת של סוכר עם אבקת סוכר וקינמון. מגישים חם!


0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול