פעם כשאמרו גרנולה הכוונה הברורה היתה לתערובת מתוקה טיפה שאיתה מכינים מנת ארוחה בוקר עם יוגורט וקצת פירות, עם הזמן הסתבר שיש כאן הרבה מעבר. מוזלי זה רק אוליי רעיון אחד ממגון אין סופי של מה שאפשר עשות עם תערובת הגרנולה הטעימה הזו. ניתן להכין את הגרנולה עם איזה תוספת שרוצים ובהתאם לכך להפוך אותה למתוקה יותר ומתאימה לארוחות מוזלי או קישוט מאפינס או בסיס לעוגות בחושות ועוגיות וכו
ומצד שני להפוך אותה למלוחה יותר ואז להשתמש בה ליזור על סלט, כציפויי פריך לדגים, או עוף להגשה מעל אורז או מעל תבשלים וכמובן למלא בצינצנות ולתת מתנה ממש שווה.
את הגרנולה ניתן לגוון באין סוף תוספות אך יש להתחשב בתוספות, ובהתאם לתת להם את הזמן הדרוש לאפייה קלייה או בכלל לא להכניס כלל אף אחד מהם לתנור פירות יבשים לדוגמה.
את הגרנולה ניתן להכין על בסיס שיבולת שועל בלבד אך גם אפשר להוסיף פיצפוצי אורז לשיבולת שועל ואז לאכול כמו קורנפלקס עם חלב לדוגמה.
כמובן התיבול לגרנולה מתוקה יכול להיות סוכר/ דבש, סילאן עם תוספת תבלינים וניחוחות מתוקים כגון קינמון וניל ואו ורדים וכ"ו.
לגרנולה מלוחה מאידך התיבול יכול להיות מלוח ואז ניתן להוסיף תבלינים כגון בהרט, טיפה כמון פלפל שחור אורגנו מיובש טימין מיובש וכו....
סוגי האגוזים והזרעים לגרנולה יהיו לפי בחירתכם החל מאגוזי לוז קשיו אגוזי מלך פיסטוקים שקדים וכו'.
וכמובן זרעי שומשום גרעיני חמניות וגרעינים שונים למיניהם.
לגרנולה מתוקה באופן אישי מעבר לאגוזים וזרעים אני אוהבת להוסיף גם פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנטנות
דרך אגב לגרנולה מלוחה ניתן להשיג היום תערובת של ירקות מיובשים שניתן להוסיף בקוביות קטנות מה שיוסיף עוד רובד של טעם .
המתכון: לגרנולה מתוקה
ל-1 ק"ג גרנולה
250 גרם שיבולת שועל (קווקר) עבה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס שמן זית
1 כף קינמון
100 גרם שומשום
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם פיסטוק
100 גרם אלסרים
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם צימוקים
100 גרם חמוציות
100 גרם גוצ'ה בארי
מחממים תנור ל160 מעלות
במידה ורוצים להפריד שכבות מערבבים שיבולת שועל עם סוכר שמן וקינמון,
מפזרים על תבנית שטוחה ואופים כ- 30 דקות.
את האגוזים למינהם אפשר לערבב או כל חומר אופים בן 8 ל 10 דקות על תבנית אפיה שטוחה מרופדת בניר אפיה פירות יבשים כגון הצמוקים, חמוציות וגוצ'ה בארי לא מכניסים כלל לתנור.
כשכל החומרים "אפויים" מערבבים את הכל יחד או לחילופין מרכיבים בציצנות בשכבות (במידה ורוצים לתת צינצנת מתנה יפה יותר שרואים שכבות).
ממלאים את הצנצנת : מתחילים עם שומשום מעל שיבולת שועל ומעל לפי איזה סדר שרוצים.
במידה ולא רוצים להפריד מערבבים בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים האחרים למעט הצימוקים והחמוציות והגוצ'ה בארי מפזרים את התערובת בשכבה אחידה על תבנית אפיה שטוחה, אופים במשך כ-30 דקות (עד שזהוב) מערבבים אחת ל5 דקות כשמוכן מוצאים מהתנור צימוקים, חמוציות וגוצ'ה בארי מערבבים, מקררים היטב ומאחסנים בכלי אטום.
Comments