כיסני בצק אסיאתיים ממולאים בבשר, מאודים ומטוגנים + תיעוד גיוזה סינית אותנטית ברובע הסיני במנהטן.
גיוזה היא גרסה יפנית, לכיסון סיני בשם ג’יאוסי (Jiaozi). הגיוזה ויש הקוראים לו דאמפלינגס הוא בעצם כיסון מאודה/מטוגן המכיל בתוכו מגוון וסוגים שונים של מילויים:
ירקות, בשר, עוף ופירות ים. היפנים ניכסו אותו מהסינים, אך הוא קיים בתפריט הסיני ומעולם לא הפסיקו להכין ואף לאכול אותו בראש השנה הסיני שהוא החג שלהם. היום ניתן להשיג ולאכול את הגיוזות בכל העולם.
המתכון:
ל: 20 -24 כיסנים
390 גרם (2 ו-3/4) כוסות קמח
240 גרם מים (1 כוס) רותחים חמימים
1/2 כפית מלח
למלית:
1/2 ק"ג בשר עוף טחון (אפשר בקר או חזיר)
1/4 כרוב לבן קצוץ דק
1 בצל קצוץ דק
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
3-4 שיני שום קצוץ
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סויה
1 כף נאם פלאם
אופן ההכנה:
לשים בצק דיי יבש מכל החומרים, מניחים בקערה למנוחה כחצי שעה בצד ומכינים את המילוי:
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה
מגלגלים את הבצק לגלילה ומחלקים אותה ל16-18 יחידות. מרדדים כל חתיכה לעיגול דק ככל שיכולים קורצים עיגול בקוטר 12 ס"מ שמים במרכז כפית גדושה מהמלית ומרטיבים את השוליים במעט מאוד מים עם האצבע, מקפלים וסוגרים.
מבשלים: מסדרים בשכבה אחת את הכיסונים בסיר שטוח משומן היטב, יוצקים חצי כוס מים מכסים ומבשלים עד שכל המים נגמרים והכיסונים בעצם מבושלים מהאדים ותחתית הגיוזות מתחילה להיטגן, מסירים את המכסה וממשיכים לטגן עד שהתחתית מטוגנת וזהובה, הכיסונים מוכנים. מגישים עם רטבים כמו סויה מעורבבת עם מעט לימון וג'ינג'ר, צ'ילי מתוק.
לגרסה צמחונית/טבעונית:
למלית: מקפיצים פטריות, בצל, קוביות בטטה מוסיפים כרוב קצוץ ג'ינג'ר שום, שמן שומשום, סויה ונאם פלאם.
Comments