בראד פודינג

או בעברית: פודינג לחם פירות יער. למתכון ▼


פודינג לחם
פודינג לחם או בראד פודינג במקורו

אם יש משהו מנחם, טעים, קל הכנה, זול וזמין זה פודינג לחם, רצוי שיהיה לחם

בריוש לבן, אך אם יש בידכם חלה ישנה ומיותרת, בהחלט תהיה כאן הצלחה מסחררת.


אין כמו קינוח חם ומהביל שיוצא מהתנור, בדמיוני אני רואה אותו הכי מתאים ליום קריר וסגרירי, זו טעות. כי מה יכול להיות יותר מושלם לקינוח חם ומהביל אם לא תוספת גלידה קרירה מלא קצפת והופס זה הפך מקינוח ליום קר לקינוח הכי מתאים ומרענן בעולם ליום חמים. על כן יאמר על בראד פודינג מתאים מושלם לכל מזג אוויר.


גם אם אין כלום בבית רק חלה ישנה בין רגע תהפוך להיות להיות קינוח מושלם עם מעט סוכר, חלב, שמנת מתוקה, חמאה וקינמון... כי משם השמיים הם הגבול. אם נחליט ונקשט אותו בפירות, שוקולדים, ואגוזים, גלידה וקצפת אז בכלל נהפוך אותו לדבר הכי מושלם וטעים בעולם. שלא לדבר על ההכנה הפשוטה והקלה.

המתכון:

בראד פודינג

ל-8-10 מנות

10-12 פרוסות חלה, או חלה מתוקה

( או בריוש )

75 גרם חמאה מומסת

200 גר' מיקס פירות יער קפואים /טריים

4 ביצים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

1 כפית וניל

1/2 כפית קינמון

3 כוסות חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

אבקת סוכר

להגשה:

סירופ מייפל

250 מל' שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

גלידה אופציונלי


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית פיירקס, מסדרים 6 פרוסות חלה בשכבה אחת, מזרזפים חמאה מומסת על כל פרוסה, מפזרים מחצית כמות פירות יער קפואים, מניחים מעל את פרוסות החלה הנותרות, מזרזפים חמאה, מפזרים מחצית שניה של פירות יער.

טורפים בקערה ביצים, סוכר, וניל, קינמון, מוסיפים חלב תוך כדי טריפה ובסוף שמנת מתוקה, יוצקים את התערובת על פרוסות הלחם בעדינות, מניחים לספיגת הנוזלים 10 דקות. אופים כ-25 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים, מוציאים וממתינים 5 דקות מפזרים אבקת סוכר.


מכינים קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצף יציב מעבירים לשק זילוף.

מגישים חותכים מנה, מניחים על צלחת, יוצקים מעל מעט סירופ מייפל / סירופ שוקולד, מזלפים קצפת / גלידה ומגישים מיד!

*תוספת קוביות שוקולד/שוקולד צ'יפס, לא אכזבה אותי לא משנה איזה פודינג הכנתי.



0 תגובות