בבה או רום, סברינות כשרות לפסח חלום

סברינות, לא להאמין שהם כשרות לפסח - למתכון ▼

עוגיות מעמול במלית תמרים
אהבה גדולה סברינה

אם תשאלו את כל החברים שלי עבור איזה עוגה רות אוליבר מוכנה למכור את נשמתה לשטן

החברים שמכירים אותי יענו בלי למצמץ בכלל את התשובה הכי חד משמעית וזו הסברינה

בכל צורה שיגישו לי אותה ובכל שם שיקראו לה בשבילי היא תמיד תיהיה המלכה של העוגות שאני הכי אוהבת בעולם.

מה יש בה בסברינה בסיס רך רטוב רטוב בסירופ סוכר מתובל רצויי ברום עם תמצית רום פושטית של פעם אותו ניחוח מיוחד, שאני ועוד כמותי בגילי שמכורים לטעם והריח הזה, שכבה דקה של ריבה אדומה הכולל דובדבנים היום אני לא אתפשר ואם כבר אלו יהיו דובדבני אמרנה ואחרון חביב אבל הכי חשוב הר!! כן הר גבוההההה של קצפת אוורירית טעימה. וכמובן אייך אפשר בלי אז גם דובדבן לקישוט וכאן דווקא את הדובדבן הפושט והמסוכר של פעם ובעינייי לאכול אותה זה הדבר הכי כייף בעולם ולא צריך יותר מזה.

נכון שהגירסה עם שמרים עם גירסה הכי מנצחת אבל אל תזלזלו גם בגירסאות האחרות כמו זו האחרונה שעשיתי השנה בפסח בו השתמשתי בקמח מצה לעוגה מעורבב עם קמח ללא גלוטן התוצאה היתה פשוט יצירת אומנות לא פחות לטעמי האישי וכל מי שזכה לטעום.






סברינה בלי דובדבן מסוכר לא נחשבת כאמיתית!




עוגיות מעמול
ביס של אושר

המתכון: סברינה, בבה או רום

לכ18 יחידות תבנית בבה

6 ביצים שלמות

200 גרם (1 כוס) סוכר

1/2 כוס קמח ללא גלוטן לכל מטרה

1/2 כוס קמח מצות לעוגה

2 כפות שמן

1 סוכר וניל


לסירופ לתיבול

2 כוסות מים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמיצית רום

2 כפות וניל או אלכוהול


למילויי וציפויי:

1 כוס ריבת דובדבנים משובחת

1 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

לקישוט

דובדבנים מסוכרים


אופן הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות משנים תבניות בבה,

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר לקצף בהיר ואוורירי,

מערבבים את הקמחים מוסיפים לתערובת הביצים ב3-4 נגלות תוך כדי עירבוב בתנועות קיפול.

מוסיפים את השמן ומקפלים לתערובת, מעבירים לשק זילוף ומזלפים בתבניות בבה או סברינות, אופים להזהבה קלה,

כ 15 דקות.

מכינים סירופ סוכר: מבשלים את חומרי הסירופ תוך כדי עירבוב, שכל הסוכר נמס התערובת רותחת, מבשלים ברתיחה 3-4 דקות מכבים את האש מוסיפים תיבול רום, אלכהול וכו.

ממלאים ומצפים: מוציאים את הבבה מהתבנית מסדרים על תבנית , משקים בנדיבות כל סברינה בעזרת כף בסירופ שהכנו,

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקרם יציב מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכבים.

ממלאים בכל "חור" של בבה בכפית ריבה עם דובדבן, מזלפים מעל הר קצפת , מניחים בכל ראש הר דובדבן אדום

מגישים קר.









0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול