top of page

עוגת מנגו אפויה ללא תנור

בחמש דקות בלבד - עוגה רכה נימוחה עם זיגוג משגע של מנגו!

עוגת מנגו בחושה
צבע וטעם שקשה לסרב


הקיץ מוציא מימני את המיטב בכל מה שקשור לפירות הקיץ, כל כך אוהבת אותם, את הצבעים והטעם שלהם שרק מלראות אותם המוטיבציה עולה על גדותיה. מבחנתי אפשר וצריך לנצל את העונה ולשלב אותם במטבח בכל דרך אפשרית.


את המנגו גליתי רק בגיל 45, עד אז חשבתי שטעמו מזכיר לי נפט ולא יכולתי לסבול את הטעם. עד לחוויה המתקנת ומאז האהבה רק גדלה עולה ופורחת בלי רחמים שהפכה אותי לגרופית מנגו. התיקון, יש לי בגינה עץ מנגו, אני חוגגת עליו מכל הבא ליד.

מנסה כל פעם מתכונים חדשים ועוד משהו להכניס לרפרטואר האדיר שנצבר למתכוני מנגו טעימים.


המתכון:

  • לעוגה סיר בישול בקוטר 16 ס"מ + מכסה תואם

  • מחבת בקוטר 24 כזו שאפשר להניח עליה את הסיר

  • 1 כוס קמח רגיל (140 גרם)

  • 2 כפיות אבקת אפייה (1 שקית)

  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)

  • 1/4 כוס שמן (50 גרם)

  • 2 ביצים

  • 1/4 כוס מחית מנגו (ממנגו טרי שטוחנים במטחנת קפה)

  • 1/2 כוס קוביות מנגו טרי לזיגוג

  • 100 גרם מחית מנגו

  • 100 גרם מנגו קוביות

  • 50 גרם סוכר

  • 1 כפית וניל אופציונלי

  • 1 כף מיץ לימון לא חובה

לקישוט והגשה

  • שוקולד לבן

  • קצפת

  • לשימון וקימוח הסיר

  • מעט חמאה רכה

  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה:

משמנים את הסיר בחמאה רכה (לא מומסת) ומעל שמים קמח ולפזר את הקמח היטב.

בקערה טורפים שמן עם סוכר ומוסיפים את הביצים לתערובת אחידה שמזכירה מיונז, ניתן לעשות זאת גם עם מיקסר ידני.


מוסיפים את מחית המנגו ומערבבים, מערבבים קמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת מקפלים לאיחוד מוסיפים את קוביות המנגו מערבבים קלות, יוצקים לסיר את המסה ומכסים במכסה תואם.


מדליקים אש בינונית מניחים על הגז מחבת מעל המחבת מניחים את הסיר המכוסה ומבשלים במשך כ-30 דקות או עד כשמרימים את המכסה של הסיר ונוגעים מרגישים מגע קפיצי של עוגה אפויה, צבע המאפה בחלק יישאר בהיר אך אפוי לחלוטין, כשתהפכו את העוגה תראו שהיא ממש קבלה צבע אפוי!


כשהעוגה מוכנה מסירים מהאש ונותנים לה להתקרר מעט לפני שהופכים על הצלחת, מכינים את הזיגוג: מבשלים בסיר קטן, מחית, קוביות מנגו וסוכר והווניל לאחר הרתיחה כ 8 דקות כמו ריבה. הופכים את העוגה על צלחת מורחים את הזיגוג ומקררים. העוגה נשמרת נהדר במקרר מספר ימים, מקשטים עם קצת שוקולד לבן מומס ומגישים עם המון קצפת.




פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page