top of page

סינבון

עוגות שמרים אישיות רכות ונימוחות בניחוח קינמון - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
סינבון בון...

סינבון היה אחת החוויות הכי מרגשות שהיו לי כשהגעתי לג'רזי גרדן, האוטלט הענק והידוע בגודל שלו, כן, בילינו בו יום שלם מהבוקר עד הלילה מלא חנויות מכל וכול, המקום נמצא ביו ג'רזי, ממש קרוב למנהטן בארצות הברית.

מאחר וזו היתה הפעם הראשונה בחיי שטסתי לארצות הברית, מירה חברתי לא הפסיקה לספר לי על חווית הסינבון, על כמה שהוא טעים, מיוחד, רך אדיר, בקיצור כל כך חיכיתי להגיע לרגע לאכול סינבון באמריקע (אמריקה כן אני יודעת) בינינו כמה פעמים כשדיברה על הסינבון אמרתי לה מה כבר יכול להיות בו, כאילו מה אני לא יודעת להכין סינבון טעים פצצות? מסתבר שמירה צדקה, זו היתה באמת חוויה מרגשת טעימה ומשגעת.


יש לי הסבר לתופעה, זה כל הקונספט החוויה כולה, כל המכלול, להיות באמריקה לצאת על הבוקר לדרך, לנסוע לראות את היופי של הדרך, להיות קצת רעב, לרצות לשתות קפה ואיזה מאפה ולקבל את כל הקומפלט: טרי, עבה, מושחת, רך, טעים חמים עם כוס קפה ליד, שיא השלמות.

והיום אחרי החוויה המדהימה ואחרי כמה פעמים של סינבון חושבת שהמתכון שלי לא נופל מהסינבון האמריקאי.





המתכון:

לכ-15 יחידות

לבצק:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים

100 גרם סוכר

1 ביצה

1 חלמון

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס מים

100 גרם חמאה רכה

קורט מלח

למלית:

100 גרם חמאה רכה

225 גרם (11/4 כוסות) סוכר חום

2 כפיות מלאות קינמון

1 כף קורנפלור

לזיגוג:

100 גרם חמאה רכה מאוד

קורט מלח

100 גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

1 כפית וניל

280 גרם אבקת סוכר

גרדה מלימון אופציונלי

אופן ההכנה:

- מכינים בצק: מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים כדקה.

- מוסיפים לקמח והשמרים שבמיקסר סוכר ביצים, שמנת, מים, חמאה רכה , מלח, סוכר וסוכר וניל. - לשים במהירות בינונית למשך 8 דקות בערך, עד שהבצק רך, חלק ומבריק. - מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה או עד שהוא מכפיל את נפחו

בחוץ, או ללילה במקרר (עדיף במקרר הבצק נוח לעבודה וקל יותר לעבד אותו לרולדות.

- מחממים תנור ל140-150 מעלות (לא טעות). - מרדדים לעלה מלבני בעובי 1/2 סנטימטר.40*60 - מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות בעובי 4 סמ בערך

- מסדרים בתבנית כמו שושנים מתפיחים להכפלת הנפח.

- מכינים זיגוג מערבבים את חומרי הזיגוג ושומרים בצד. - אופים כ 30 דקות עד שמוכן, מורחים זיגוג ומקררים.




קראנץ שמרים גבינה עם קרמבל
עם ציפויי...



0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page