top of page

עוגת תמרים ואגוזים בציפוי טופי

עוגת תמרים בחושה ועסיסית עם אגוזים וציפוי טופי חיש ומהיר - למתכון ▼

עוגת אגוזים ותמרים בחושה בציפוי טופי
כמה יפה ונהדרת העוגה


חגי תשרי בפתח, בתקופה הזו תמיד הסתיו מראה את פניו, והכי מתחשק להכין את העוגות הבחושות עם דבש והעוגיות הטבולות "דבש" או סירופ סוכר וכך לקבל את איתן את הסתיו. באופן אישי המון זמן חיכיתי לרגע הזה, הכוונה להכין את העוגה הספציפית הזו, לצלם ולעלות לבלוג. ביני ובין התמרים יש יחסים מורכבים ממש, כמו עם קטניות להבדיל, פעם אוהבת ופעם לא, לפעמים הקליפה הדקה והכמעט שקופה הזו שעוטפת אותם, יכולה להוציא אותי מדעתי.


פעם מתוק לי מידי ופעם זה בדיוק זה, זו בדיוק המתיקות שאני אוהבת ומחפשת, עם המרקם והטעם הנכון. הכנתי את העוגה אין ספור פעמים ותמיד אמרתי לעצמי בהזדמנות אחרת למרות הכל. היא יפיפייה, טעימה ממש, עסיסית ואפילו בריאה, תמרים אגוזים נראות שוקולדי שאפשר ל"מכור" לילדים.


המתכון:

  • לעוגה בתבנית סבתא בקוטר 24

  • 4 ביצים שלמות (גודל L)

  • 200 גרם /1 כוס סוכר

  • 400 גרם ממרח תמרים (1 מיכל שלם)

  • 125 גרם (3/4 כוס ) שמן רגיל

  • 125 גרם (1/2 כוס) יוגורט 125 גרם (1/2 כוס) שמנת מתוקה

  • 1 כפית קינמון

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח תופח

  • 1 כפית סודה לשתייה

  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

  • לציפוי:

  • 100 גרם סוכריות טופי רכות (בסגנון וורטרס הרכות)

  • 40 גרם (4 כפות) שמנת מתוקה

  • 50 גרם שוקולד חלב או לבן

  • 75 גרם אגוזים קלויים, אפשר גם לא קלויים קצוצים גס .


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית סבתא (עם חור). מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם סוכר לקצף בהיר, (אפשר לוותר על ההקצפה במיקסר ולטרוף קצת בידיים בלי מיקסר והתוצאה תהיה טובה מאוד, אל פחד). בקערה שנייה טורפים תמרים, שמן, יוגורט, שמנת וקינמון לתערובת אחידה. מערבבים קמח עם סודה לשתייה ואגוזים.


מוסיפים לסירוגין לתערובת התמרים פעם קמח ופעם ביצים עד שמטמיעים הכל בתערובת. אופים בן 35-40 דקות או עד שהעוגה יציבה ועוברת את מבחן הקיסם מקררים ומחלצים מהתבנית מכינים את הציפוי: שמים בקערת זכוכית קטנה את הסוכריות והשמנת מחממים במיקרו גל בפולסים מערבבים כל פעם עד שהסוכריות נמסות והופכות נוזליות מוסיפים את השוקולד כמו בגנאש, ממתינים קצת ומערבבים לתערובת אחידה מוסיפים את האגוזים מערבבים ויוצקים על העוגה ומקררים.


עוגת תמרים ואגוזים בציפוי טופי

אלטרנטיבות:

סוכר - ניתן להפחית בן 1/4 לחצי כוס בגלל שהתמרים מתוקים, אם כי, עם הסוכר היא לא יוצאת מתוקה מידי.

אבל אם מכינים גם ציפויי טופי, אפשר לחשוב על להוריד רבע כוס סוכר (לשיקולכם).

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page