top of page

עוגת שמרים עם פרג מעוצבת

בצק שמרים, מלית פרג רטובה ועסיסית בעיצוב מיוחד- למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
עוגת שמרים ופרג לא רק בפורים...

שמרים ועוגות שמרים במליות שונות זה אהבה גדולה אצלי, לגעת בבצק שמרים לעצב אותו בצורות שונות, למלא אותו באין סוף מליות זו חוויה מענגת שאין כמותה, שלא לדבר על התוצאה הסופית שתמיד תמיד טעימה, ומשפט שנשמע לפעמים מצחיק אך בעיני הוא אמיתי לחלוטין אומר, שמרים זה החיים, כל כך נכון.




העוגה המהממת הזו בעלת מרקם של בריוש, פשוט תענוג, העיצוב יפיפה.

תוכלו למלא אותה בכל מלית שתרצו, לכבוד פורים הכנתח אותה עם פרג מלית נפלאה שיכולה לשמש אתכם לא רק לעוגה, כי אם לאזני המן או כל מאפה פרג שרק תרצו.

תוכלו להוסיף הרבה וניל, וגם גרדת לימון תהיה עוד תוספת נהדרת.

תהיו יצירתיים בתוספות, רק השתדלו שלא יהיו רטובות מידי.


קראנץ שמרים גבינה

המתכון:

ל-2 גלילות

לסירופ:

100 גרם סוכר או (1/2 כוס)

120 מ"ל מים או (1/2 כוס).

לבצק:

500 גרם קמח

15 גרם שמרים יבשים

100 גרם סוכר או (1/2 כוס)

1 ביצה, 1 חלמון

1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)

100 גרם חמאה רכה מאוד וקורט מלח.


למלית פרג:

1 כוס פרג טחון טרי

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

2 כפות דבש

1/4 כוס חלב/ מיץ תפוזים

2 כפות פרורי-ביסקוויט / לחם


תוספות: צימוקים או שוקולד צ'יפס.


אופן ההכנה:

מכינים סירופ: מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה ומצננים.

מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-8 דקות לבצק חלק ומבריק.

מכסים את הבצק ומתפיחים לילה במקרר או מחוץ למקרר להכפלת הנפח. (בערך כשעה וחצי בטמפרטורת החדר).

מכינים את המלית :מערבבים בסיר קטן את חומרי המלית למעט פירורי הביסקוויט מבאים לרתיחה מכבים מוסיפים את הפירורים מערבבים ומקררים.

מעצבים ממלאים ומתפיחים שוב: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעיגול בגודל 26 ס"מ. מניחים את העיגול הראשון על ניר אפייה, מעל מורחים כ3 כפות אפשא יותר, המלית צריכה לכסות את השטח, אם רוצים מפזרים שוקולד צ'יפס (לא חובה )מניחים מעל עיגול שני מורחים שוב מתערובת הפרג, מפזרים שוקולד צ'יפס (לא חובה), ומכסים בעיגול שלישי.

מסמנים במרכז העיגול, עיגול בקוטר של 7 ס"מ, חותכים מסביב 12 חתכים שמגיעים עד לקו העיגול הקן שסימנו במרכז,(מתקבל חיתוך של פרוסות המחוברות למרכז מעין שמש)לוקחים פרוסה ומסובבים בעדינות 2 סיבובים כמו בורג, חוזרים על הפעולה עם כל הפרוסות מסביב, בסוף מניחים בסביב רינג בגודל העוגה, על מנת לקבל תפיחה מבוקרת ואחידה, אך זו לא חובה, *ניתן לוותר על הנחת הרינג, העוגה תתפח יפה גם בלעדיו

מתפיחים להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ30 דקות להזהבה.

מוציאים מהתנור מורחים בסירופ ומקררים.



0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page