top of page

עוגת שוקולד ג'נדויה וצ'אנקים של נוטלה

כממש מבקשים עוגה ואני מלקטת כל מה שיש ומכינה במהירות למבקש או מבקשת - עוגת שוקולד שאין לה

מסרב או מסרבת... אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן, קמח תופח כשר לפסח. למתכון ▼

עוגת שוקולד ג'נדויה וצ'אנקים של נוטלה
אימא תכיני אורז - ואז אני מכינה גם עוגה

קורנה!

הילד היה חייב לנסוע לעבוד בחו"ל (אי שם באפריקה), בלית ברירה המחיר חזרה הביתה לצערי הוא בידוד! לא סתם, חייב מחוץ לבית בגללי (סיכון גבוהה שלי) למרות שאני יודעת בוודאות שאין לו כלום.


גל ביקש:

אמא רק סיר אורז לבן, (הוא אוהב להקפיץ את האורז שלו עם כל מיני תוספות) לא לדאוג המקרר שלו מאובזר

טוב טוווווווווווובבבב. בסדרררר, היום שישי אז הוספתי עוד כמה דברים. והכי ספונטני בעולם מרגישה צורך

במידי להכין לו עוגת שוקולד, רק מתוך מה שיש בית (אצלי תמיד יש חיה בתוך הקונדיטוריה של עצמי כל החיים,

לטוב או לרע אני אופה). ובשלוף תוך כדי שאני מארגנת לו "קופסא מהבית של אימא" - קצת ערייסים קפואים

עטופים אחד, אחד ועד שהשניצלים והאורז יהיו מוכנים, הקופסא כבר מפוצצת. חייבת, חייבת, חייבת כאילו

בוערת בי אש, גם עוגה נכנסה לתנור, חמה, טרייה, מתוקה ועסיסית. ולי ברור כשמש, זו עוגת שוקולד הכי צ'ואית

רכה נימוחה, שאוכל להכין בצ'יק צ'אק.


היתרון הגדול בעוגה, את הקמח ניתן להחליף בקמח ללא גלוטן או קמח תופח כשר לפסח והעוגה תהפוך כשרה למהדרין, הטעם או המרקם לא יפגעו והכי טעימה שמכינים לחג.


עוגת שוקולד ג'נדויה וצ'אנקים של נוטלה

המתכון:

לעוגת אינגליש קייק גדולה או תבנית עגולה בקוטר 22

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד ג'נדוייה

140 גרם קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

50 גרם קקאו

200 גרם סוכר (1 כוס) דמררה

2 ביצים שלמות

240 גרם (1 כוס) יוגורט

לצ'נקים:

150 גרם נוטלה (בשק זילוף)

לזיגוג: 100 ג'נדוייה

100 גרם שמנת מתוקה

1 כף גדושה נוטלה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממיסים יחד חמאה ושוקולד, מערבבים היטב ומקררים.

מקציפים (במיקסר ידני) ביצים עם סוכר לקצף בהיר (5 דקות).

מערבבים ומנפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה וקקאו.

מוסיפים לתערובת הביצים את היוגורט מערבבים קלות ואת הקמחים, ומערבבים לאיחוד, מוסיפים שוקולד מומס עם החמאה, מערבבים לתערובת אחידה. יוצקים מחצית הכמות לתבנית, לוקחים את השק זילוף עם הנוטלה "ומזריקים" צ'אנקים גדולים של נוטלה בכמה וכמה מקומות. מכסים בעדינות בשארית התערובת אופים כ- 30 דקות או עד שהעוגה יציבה ואפוייה. מכינים את הזיגוג, ממיסים שוקולד עם שמנת מתוקה, מערבבים היטב מוסיפים נוטלה, מערבבים ומקררים מעט ויוצקים על העוגה.

bottom of page