top of page

בלונדי של אלי אוליבר, המתכון הכי מנצח שתכינו!

הבלונדי היא התאומה הבהירה של הבראוניז - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
בלונדי מנצח

אלי שלי החליט להכין בלונדיז, אם אספר ששנים אני מחפשת מתכון טוב לבלונדי אותה אחות בהירה של בראונז.

גם כאן בבלוג תוכלו למצא מתכון שכזה. איש לא יאמין כמה נסיונות שעשיתי במטבח הפרטי שלי, היו כאלה שיצאו בסדר, היו כאלו לא ענו על הציפיות שלי כלל וכלל ואף גנזתי אותם.

דמינתי את הטעם דימינתי את המרקם אך לא הצלחתי להגיע לדבר.

מעבר לנסיונות הפרטיים שלי כל מי שסיפר שהכין בלונדיז ויצאו לו טעימים, רצתי לטעום או שלקחתי את המתכון וניסיתי לצערי שוב ושוב התאכזבתי.




אלי שלי ידוע כחובב אפייה, אחד שלא נעזר באמא שלו יותר מידי, אוהב את המתכונים שלו, את הבחירות שלו ואני ממש מכבדת ואוהבת את מה שהוא עושה, ברור שבמקרה הצורך הוא פונה אלי להתיעצות.

שמעו את ה סיפור:

השבוע הוא בה אלי ואומר לי מתחשק לי להכין בלונדיז, אני מחיכת יש לך מתכון ? אני שואלת (וחושבת בלב על האכזבה שעוד תגיע) הוא עונה כן יש לי, אני צריך חמאה חומה, או קיי בלונדי כזה עוד לא היה לי, מראה לו אייך מכינים חמאה חומה, עומדת לידו ורושמת כל מה שהוא עושה למקרה והמלפפון יראה לגנן דברים שהוא לא יודע.

ואלי משלווה שלו מכין את העוגה, האמת ממש קלי קלות מלא מלא שוקולד בקישוטים ורוצה להוסיף עוד טיפה נגיעות של חמאת בוטנים, ואני אומרת מיותר ועוצרת אותו, ואני שואלת כמה זמן אפייה הוא אומר 50 דקות ואני מסתכלת עליו במבט אימים ושותקת, או קיי תעשה מה אתה יודע אני לא מתערבת.

זמן האפייה נגמר העוגה התקררה ונחתכה לקוביות כשם שחותכים בראוניז

ושעת הטעימה הגיעה ואני לוקחת ביס ומתעלפת וואווווווווווו זה זה בדיוק מה שצריך שיהיה בדיוק מה שחשבתי בדיוק הטעים שחיפשתי, אני מפרגנת לאלי שלי מחמאה לו והוא כמו טווס את רואה אמרתי לך.... כן אני מתה על זה

יתרה מזו אני אומרת לו צריך להכין שוב כדי שאני יהיה בטוחה בהצלחה של המתכון ב100 אחוז שהכומיות מדויקות

והוא אני זוכר בל פה אני לא צריך את הרשימות שלך והפעם הוא מוסיף נגיעות חמאת בוטנים וזה יוצא וואוו, אני חושבת שהנגיעות מיותרות יש גם ככה המון שוקולדים ממש מוגזים אז אני בוחרת לקחת את המתכון כמו שהוא בלי התוספת של נגיעות חמאת בוטנים.

כל הכבוד ילד שלי אהוב, רואים ממי ירשתה את הכישרון.


קראנץ שמרים גבינה



המתכון: עוגת בלונדי מטרפת ‏הכי טעימה שתכינו!!!

המתכון לתבנית מרובעת 20 סמ

לעוגה המעלפת הזו נדרשים הכנה מראש של 2 מרכיבים שהופכים אותה טעימה מיוחד והכי מוצלחת בעולם !!!

קרמבל אפויי/ אפשר גם לא אפויי ניסינו!

‏100 גרם חמאה חומה, קרה

‏***** ראה הסבר ******

‏375 גרם תערובת של סוכר חום, ודמררה (מתוכם 100 כהה)

‏3 ביצים שלמות

‏260 גרם קמח

‏1 כפית שטוחה אבקת אפיה

‏3 גרם מלח (קורט גדול) מלח

‏מערבבים היטב סוכרים , ‏מוסיפים ביצים אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב.

‏מערבבים יבשים מוסיפים לתערובת, ומערבבים הכל לאיחוד,

‏עוצרים מוסיפים את התוספות :


‏100 גרם קרמבל אפויי!!!כן זו לא טעות

‏50 גרם שוקולד לבן שבור

‏50 גרם שוקולד חלב שבור

‏50 גרם שוקולד ציפס מריר

100 גרם שוקולד ציפס ריסס (חמאת בוטנים)

‏מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית מרובעת 20 סמ

‏מפזרים מעל עוד טיפה ריסס לקישוט.

‏אופים כ 40 עד 45 דקות ב180 מעלות

‏עד שהעוגה יציבה , קיסם יוצא עם פירורים לחים.

מקררים היטב וחותכים לקוביות בגודל הרצויי.


*** חמאה חומה ***

לוקחים חמאה שמים בסיר קטן על אש לא חזקה ומביאים לביעבוע תוך כדי עירבוב עדין החמאה מתחילה לרתוח להעלות קצף כל הנוזלים מתאדים ומוצקי החלב מתחילים להתקרמל ולהשחים ורואים את המשקעים החומים והמקורמלים, ובאוייר עולה ריח אגוזי מעלף עוצרים מקררים ומשתמשים, שוקלים את הכמות הרצוייה יחד עם המשקעים הם כל הטעם.


*** קרמבל***

פירורים של בצק פריך יכולים להיות גם אפויים וגם לא לצורך המתכון

מתכון מהיר: 50 גרם סוכר 100 גרם חמאה 150 גרם קמח רגיל מעבדים הכל יחד במעבד מזון עד לקבלת פירורים לחים. ניתן לאפות להזהבה או להשתמש לפני האפיה.





bottom of page