top of page

עוגת מחבת ברגע

כל מה שנדרש - זה כיריים גז והמון רצון ליהנות מטעם שקורה ברגע!

עוגת מחבת ברגע
גם טעימה - גם יפה וגם ברגע!


מתחשק לך עוגת תפוחים או עוגה לקפה ?

יש לך בבית רק תפוח אחד או בכלל לא, ואולי גם אין לך חשק לחמם תנור, לעבוד קשה, להוציא מיקסר, ללכלך חצי בית לחכות שעות עד שהתנור יתחמם ועד שהעוגה תאפה? זו בדיוק העוגה הנכונה למצב, תוך 2 דקות ורק קערה אחת, מטרפה ומחבת. תהיה לך עוגה על הגז ואם יש תפוח אחד, אז הסיפוק עילאי. יש לי ניחוש, את תאמצי את העוגה הזו והיא תהפוך לפייבוריטית שלך.


המתכון:

עוגת תפוחים במחבת על הגז
  • חומרים למחבת בקוטר 24 ס"מ

  • 2 ביצים

  • 75 גרם סוכר

  • 75 גרם (כ1/3 כוס) שמן רגיל

  • 120 גרם חלב (1/2 כוס)

  • 240 גרם קמח

  • 1 שקית אבקת אפייה

  • 1 כפית וניל לתפוח 2-3 כפות סוכר

  • 1 כפית קינמון

  • 1 תפוח עץ (אפשר גם בלעדיו)







אופן ההכנה:

בקערה בעזרת מטרפה: טורפים/ מערבבים ביצים עם סוכר, יוצקים פנימה שמן ומערבבים, מוסיפים חלב ומערבבים, מוסיפים קמח, אבקת אפיה ווניל ומערבבים, עד לאיחוד החומרים.


לוקחים מחבת בקוטר 24 ס"מ שיש לה מכסה תואם, משמנים, גוזרים ניר אפיה עגול בקוטר המחבת, מרפדים את המחבת ומשמנים גם אותו. מקלפים את התפוח, חוצים ל-2, מגלענים, פורסים לפרוסות דקות דקות, מערבבים סוכר עם קינמון מפזרים כף אחת על ניר האפייה המשומן, מסדרים את התפוחים כמו פרח או אייך שרוצים, מפזרים מעל את יתרת הסוכר, יוצקים בעדינות את הבלילה. מדליקים את הגז על להבה בינונית, מניחים את המחבת עם בלילת העוגה מכוסה על הגז ומבשלים.


כ-20 דקות או עד שהעוגה מתייצבת ומוכנה, העוגה לא תזהיב ולא תקבל למעלה הזהבה כמו עוגה שנאפתה בתנור וזה ממש בסדר. כשמוכן מסירים מהאש מקררים מספר דקות, הופכים את העוגה על צלחת, מקלפים את נייר האפייה, מפזרים בנדיבות אבקת סוכר. פורסים ומגישים עם כדור גלידה או קצפת או עם כוס קפה (או גם וגם ).

*אפשר לוותר על התפוח ולצקת ישר על המחבת עם ניר האפייה. *אפשר אם רוצים ואין תפוח, לפזר רק סוכר וקינמון ולצקת מעל את הבלילה. *אפשר להוסיף לבלילה עצמה כפית קינמון.


bottom of page