top of page

עוגה בחושה סינבון, עם ספירלת קינמון ופקאן.

המראה של סינבון אחד גדול וענק

עוגת דובדבנים בחושה
מרקפ חלק ונעים של עוגה בחושה וטעמים של סינבון שמרים ריחני

סינבון , כזה כמו באמריקה עם כל הקישוטים מעל, אולי זו החולשה הכי גדולה שלי בבצק שמרים חם וטרי

ואכן להכין סינבון זו לא עבודה גדולה מאוד אבל בכל זאת בצק שמרים והתעסקות,

ביום שגיליתי את הרעיון שניתן ליצר טעם וניחוח דומים זה קנה אותי ואכן זו אחת העוגות המדהימות

כמובן היא ממש פשוטה וקלה להכנה


הבית יתמלא בריחות מתוקים של קינמון והמראה יזכיר לכם את הסינבון הטעים שלא לדבר על הטעם המדהים

שלא תרצו להפסיק לאכול מימנו.





הצעות ושידרוגים

לא חיבים לזגג את העוגה אך הזיגוג מוסיף המון תוכלו לפזר אבקת סוכר בלבד וגם כך היא תיהיה מושלמת

הפקנים ורוטב הטופי רק מעשירים את הטעם ומוסיפים למרקם.

תוכלו לראות את הכל באינסטגרם שלי


המתכון

עוגת סינבון בחושה

זו עוגה בחושה שמזלפים במרכזה שבלול של קינמון ומצפים בזיגוג שמנת סינבון רוטב טופי ומלא פקאנים

ממליצה על עוגה נמוכה לכן התבנית גדולה


לעוגה

תבנית בקוטר 26 -28

280 גרם קמח רגיל ,

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

150 גרם סוכר

3 ביצים שלמות

קורט מלח

1 כפית וניל

100 גרם שמנת/יוגורט או חצי חצי

150 גרם שמן


לספירלה קינמון

2 כפות קמח

150 גרם סוכר דמררה

100 גרם חמאה רכה

1-11/2 כפות קינמון


לזיגוג גבינת שמנת

125 גרם גבינת שמנת

¾ כוס אבקת סוכר

25 גרם חמאה רכה

1-2 כפות חלב

להגשה

רוטב טופי אופציונלי

פקאנים קלויים /מסוכרים רצויי


ההכנה

מחממים תנור ל180 מעלות

מערבבים קמח עם אבקת אפייה.

מקציפים ביצים עם סוכר לקצף בהיר וסמיך

מוסיפים בבחישה את היוגורט/שמנת והשמן

מוסיפים את היבשים יוצקים לתבנית

מכינים את הקרם קינמון טורפים היטב את כל החומרים מעבירים לשק זילוף ומזלפים ספירלה מהמרכז אל השוליים

אופים את העוגה כ-30 דקות או עד שמזהיבה וקיסם יוצא עם פירורים לחים

מכינים את הזיגוג ומקשטים: מערבבים את חומרי הזיגוג מעבירים לשק זילוף, ניתן להוסיף כאמור גם רוטב טופי, מפזרים מעל הכל פקאנים ומגישים.






bottom of page