top of page

עוגת בננות וספירלת שוקולד

בסיס עוגת בננות קלאסית ומעל טוויסט, ספירלת חמאת שוקולד.

עוגת בננות בחושה
עוגת בננות בחושה


הטוויסט הוא שהופך אותה לעוגה אחרת, במיוחד לכל מי שאוהב שוקולד. יש לכם בננות שחורות אל תזרקו לפח כי תוך שנייה ממש תכינו עוגת בננות משגעת. והפעם עם טוויסט מעניין טעים ושוקולדי במיוחד. אני מכינה עוגת בננות מהסיבה שבננות שחורות שעוד שנייה הולכות לפח האשפה או שמישהו ביקש באופן מיוחד לעוגת בננות.

את עוגת הבננות שלי אני אוהבת לאפות תמיד באינגליש קייק או תבנית סבתא, הפעם בשביל הטוויסט המעניין אפיתי בתבנית דיי גדולה, כי לא רציתי שתהיה מאוד גבוהה וגם תהיה מלא בשוקולד.


המתכון:


עוגת גזר בחושה עם תבלינים
  • 210 גרם (1-1/2 כוסות) קמח תופח

  • 1 כפית סודה לשתייה

  • 1 כפית שטוחה קינמון (אופציונלי)

  • 100 גרם (1/2 כוס) שמן

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 2 ביצים

  • 150 גרם יוגורט

  • 3 בננות מעוכות

  • לספירלת שוקולד

  • 2 כפות קקאו גדושות

  • 1 כף קינמון

  • 1 כפית קמח

  • 150 גרם סוכר דמררה

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 2-3 כפות שמנת מתוקה במידת הצורך




אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים תבנית מכינים את השוקולד לספירלה: מערבלים למשחה את חומרי הספירלה ניתן לעבוד עם מוט בלנדר או עם וו גיטרה במיקסר במידה והתערובת ממש סמיכה מוסיפים מעט שמנת מתוקה עד לקבלת משחה סמיכה מאוד מעבירים את התערובת לשק זילוף.


מכינים את העוגה מערבבים חומרים יבשים מניחים בצד.

בקערה טורפים עם מטרפה ביצים וסוכר כמה דקות לאיחוד, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף לקבלת מרקם של מיונז, מוסיפים יוגורט ממשיכים לטרוף, מוסיפים את הבננות המעוכות טורפים עוד דקה לאיחוד. מוסיפים ומקפלים פנימה את היבשים עד איחוד ועוד טיפונת.


יוצקים לתבנית מישרים, חותכים את קצה שק הזילוף לעיגול בקוטר 1 ס"מ בערך, מזלפים מהמרכז החוצה מעל לתערובת העוגה ספירלה לא מאוד צפופה של שוקולד.

אופים כ35-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והבצק אפוי.




פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page