top of page

עוגה משובצת יהלומי תפוחי עץ

עוגת תפוחי עץ גבוהה, רכה נימוחה, מהממת וחגיגית.

מתאימה עם כוס תה או קפה בבוקר של חג וגם סתאם ביום קריר סתווי או חורפי.

עוגת תפוחים משובצת תפוחים
משובצת תפוחים וגבוהה


עוגה ממשפחת העוגות הגבוהות, הספוגיות והאווריריות ונימוחות בפה כמו צמר גפן מתוק, והפעם היא משובצת בתפוחי עץ כמו יהלומים והניחוח של הקינמון מבשם אותה כמו בושם עדין ומושלם.


כדאי ומומלץ לחתוך את תפוחי העץ שעה מראש ולתת להם לנוח בתערובת של סוכר וקינמון כך הם מגירים נוזלים,

אנו משתמשים בהם לעוגה, נוזלים אלו בעצם הם התבלינים של העוגה ומוסיפים לה את העסיסיות והניחוח הנכון של קינמון.


המתכון:

  • תבנית סבתא גדולה (של פעם עם חור)

  • 4 תפוחי גרנד סמית מקולפים חתוכים לקוביות 1 ס"מ

  • 2 כפיות קינמון

  • 5 כפות סוכר

  • לעוגה:

  • 4 ביצים L מופרדות

  • 350 גרם סוכר (3/4 כוסות לראש השנה 50 גרם דבש ו-300 גרם סוכר)

  • 175 גרם שמן רגיל (3/4 כוס)

  • 1/2 כוס מיץ תפוזים

  • 1 כפית וניל

  • 350 גרם קמח רגיל (2.5 כוסות)

  • 10 גרם אבקת אפיה (1 שקית)

  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים את התבנית היטב. מערבבים בקערה תפוחים, קינמון וסוכר מניחים בצד.

מערבים בקערה חלמונים, מחצית כמות הסוכר, שמן, מיץ תפוזים ווניל מניחים בצד מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.


מאחדים את הנוזלים עם הקמח (זה נראה קצת סמיך לא לדאוג!) בעזרת לקקן ומקפלים לתערובת את קצף החלבונים בלי לפחד מהערבוב. יוצקים כשליש מכמות התערובת לתבנית, מפזרים שליש מכמות התפוחים על הבצק, יחד עם הנוזלים, עוד שליש מתערובת הבצק מעל עוד שליש מכמות התפוחים מעל עוד בצק ומסיימים עם התפוחים.


אופים כשעה או שעה וחצי, או עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.

מקררים כ-10 דקות והופכים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.


עוגת תפוחים גבוהה עם אבקת סוכר
תפדרו אבקת סוכר כי זה מאסט


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page