top of page

טולומבס, צ'ורוס, קינגים מתוקים

מתכון מענג והתוצאה: טולומבס קשים ופציחים כמו זכוכית מבחוץ ורכים ומלאים סירופ מבפנים! למתכון ▼


טולמבוס צ'ורוס
ענני זכוכית רכים וקטנים

אחת החולשות הגדולות שלי במטבח אלו מתכונים שאני ממש אוהבת עוד מהילדות ואותם אני מנסה לשחזר עד לרמת דיוק מקסימלית, להגיע לטעם של פעם לאותה ההרגשה וסיפוק שנשארה בזיכרון, יש שיגידו שלעולם לא ניתן להגיע לזה ויש שיאמינו שכן. טולומבס שהם למעשה צ'ורוס, יכול להיות סוג של, אולי באמת הם צ'ורוס מקוצרים וטבולים בסירופ סוכר, פריכים מבחוץ רכים ומפוצצים בסירופ מבפנים, כשלוקחים ביס התחושה היא כאילו נוגסים בזכוכית מתפוצצת ואז מגיע העונג של פרץ סירופ עם "בצק" רך ונימוח חוויה מענגת פשוט, הם אחד השיגעונות שלי, ואני נמצאת בחיפוש אין סופי אחר המתכון המושלם והמדויק זה שיספק את כל מה שאני מחפשת.


לאחרונה הרגשתי שאני ממש קרובה לתוצאה המיוחלת, אך עדיין זה לא מושלם, באחד השיטוטים והחיפושים מה אני לא עושה כהלכה ראיתי איזה טריק בהכנה שלא ייחסתי לו חשיבות וכשרואים את הטריק הזה יותר מפעם אחת מבינים שחייבים לנסות.


מסתבר שמלבד הכנת המתכון והרכב החומרים והבישול שלהם יש עוד פטנט קטן ומסתבר שאולי הוא משמעותי מאוד שיניב את התוצאה המיוחלת ואכן השנה אני יכולה לומר: שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה! ומאותו בצק בדיוק מכינים גם צ'ורוס מזלפים את הצ'ורוס פסים ישרים באורך 15 ס"מ ישירות על מלבני נייר ומומלץ לטגן אותם באותה השיטה כמו את הטולומבס ואז ההצלחה מובטחת.


המתכון:

צ'ורוס טולמבוס מטוגנים במחבת
נכנסו למקלחת חמה ולוהטת
  • 3 כוסות מים (720 מל מים)

  • 20 גרם חמאה

  • 2.5 כוסות קמח (350 גרם)

  • 2 כפות קורנפלור

  • 1 כף סולת

  • 1/2 כפית אבקת אפיה

  • 1 כף סוכר

  • קורט מלח

  • 1 כפית וניל אופציונלי

  • 3 ביצים גודל L

  • לטיגון שמן עמוק

  • להגשה סירופ סוכר

  • 2 כוסות סוכר

  • 1 כוס מים

  • 1 פרוסת לימון עבה

  • 1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים) אופציונלי


הכנת הסירופ:

ממיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה. כשהסירופ רותח, פסיקים לבחוש, מוסיפים לימון מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 8 דקות על אש נמוכה (105 מעלות). מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים מי הדרים. הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש!


אופן ההכנה:

מכינים בצק: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים עם חמאה, מערבבים יבשים כשרותח מוסיפים לתוך המים תוך כדי ערבוב נמרץ ומתגבש בצק שנפרד מדפנות הסיר, מערבבים עוד 3-4 דקות ומסירים מהאש. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה מערבלים עד שמתקרר מוסיפים ביצים אחת בכל פעם עד שנטמעות בתערובת. מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 2 - 11/2 ס"מ כאן הפטנט.


שמים בסיר רחב ושטוח שמן עמוק לא מחממם ולא מדליקים את הלהבה. מזלפים טולומבס: "גוזרים במספריים" מהשק זילוף טולומבס באורך כ-3 ס"מ כל אחד וממלאים את הסיר בטולומבס אחד ליד השני דיי צפוף (חצי מהכמות תיכנס לסיר), אני עובדת עם שני סירים במקביל.


מניחים את הסיר עם פיסות הבצק המזולף, על הגז מדליקים את האש לאש בינונית ונותנים לשמן להתחמם ולטגן את הטולומבס בחום נמוך מאוד, תוך כדי שהשמן יתחמם לאט לאט הם יצופו על פני השמן ויתחילו להסתובב מעצמם ואם לו פשוט עוזרים להם, מטגנים עד הזהבה יפה (באופן יחסי לטיגון התהליך נמשך די הרבה זמן, כי החום נמוך) תוך כדי שהופכים מידי פעם. כשמוכנים, מעבירים לקערה ועם מצקת יוצקים מעל סירופ מוכן וקר ומערבבים ומקפיצים, מקררים, ומגישים ואם נשאר שומרים בכלי סגור. ומה שמקבלים הם טולומבס קשים ופציחים ממש כמו זכוכית מבחוץ ורכים ומלאים סירופ מבפנים!



פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page