top of page

טבעת שמרים עוטפת עוגת שוקולד פטנט

טבעת בצק שמרים שבמרכזה עוגת שוקולד פטנט למתכון ▼

פרח בריוש במרציפן ותפוחים
שילוב חלומי שמרים ושוקולד

אולי זה נשמע שילוב מוזר ויכול להיות לא ברור כי בעצם אופים שתי עוגות שונות יחד

אך השילוב הזה עובד!!! מצויין. עוגת שמרים עוטפת עוגת שוקולד, הבצק ותערובת העוגה נאפים יחד והתוצאה שמתקבלת היא שילוב של עוגת שוקולד מחוברת לעוגת שמרים הרעיון מזכיר את עוגת שוקולד והשושנים שלי שזו עוגה בה אני מכינה עוגת שוקולד ושותלת בה תרתי משמע שושני בצק שמרים מתפיחה ואופה.





במקרה הזה אני מכינה טבעת שמרים מפוצצת בשוקולד נוטלה, או ממרח שוקולד לבן או חלבה מה שאוהבים, מניחה אותה צמוד לדופן התבנית והסוד שלי הוא שאת תערובת השוקולד הכל כך פשוטה ומהירה מכינה מנוטלה שמכינים בדקה ויוצקת למרכז התבנית כלומר באמצע הטבעת השוקולד מתפשט נצמד לשמרים ונוצרת עוגה שהיא שלוב שלשוקולד שמרים שוקולד שזה וואו אחר והכי נכון בעולם!


** חשוב לציין שבצק השמרים מתאים ומצויין להכנת חלה כך שממחצית כמות בצק השמרים תוכלו להכין חלה ומהמחצית השנייה את העוגה.



המתכון:לשתי גלילות שמרים

לעוגה משתמשים בגלילה אחת

פרח בריוש במרציפן ותפוחים
פרוסה של כייף

לבצק לתבנית בקוטר 20-22

500 גרם קמח חלה/לחם

1 כף שמרים יבשים

80 גרם סוכר

1 ביצה שלמה

80 מל (1/3 כוס) שמן רגיל

240 מל מים



למלית שוקולד :

1 כוס ממרח שוקולד נוטלה


לתערובת עוגת השוקולד

1 ביצה גודל L

25 גרם חמאה מומסת

1 כף גדושה נוטלה

¼ כוס שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

40 גרם (4 כפות) קמח


לזיגוג והברקה:

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

120 מל (1/2 כוס) מים

1 כף דבש (אופציונלי)


אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים במיקסר עם וו גיטרה/לישה (עדיף גיטרה) קמח, סוכר, שמרים שמן מים, ביצה לשים כ- 8 דקות לבצק רך ונעים.

2 מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.

3 מכינים גלילת שוקולד: משתמשים במחצית כמות הבצק,

מרדדים על משטח מקומח מלבן בעובי 5 מ"ל, מורחים שוקולד ומגלגלים לגלילה (אורך המלבן בהתאם לאורך הטבעת שלכם), *אפשרות נוספת ורק על מנת ליצור דוגמה יפה, ניתן למרוח שוקולד רק על 2/3 המלבן וליצור חתכים צפופים לאורך השליש הלא מרוח בשוקולד כך כשנגלגל את הגלילה ונגיע לסוף הגילגול תתקבל על הבצק דוגמת רצועות (כמו בעוגה שלי אך הדבר אינו חובה), סוגרים את הגלילה לטבעת מניחים בתבנית ומצמידים את הטבעת לשולים, מניחים לטבעת לתפוח מעט (כחצי שעה).

4 מכינים את תערובת עוגת שוקולד: טורפים עם מטרפה בקערה את כל החומרים הרטובים מוסיפים סוכר טטורפים היטב, ובסוף מוסיפים את הקמח מערבבים לתערובת אחידה.

5 מחממים תנור ל180 מעלות.

6 יוצקים את התערובת למרכז הטבעת ומנענעים קלות כך שהתערובת תיצמד לבצק.

אופים כ- 30 דקות או עד שעוגת השמרים מוכנה זהובה ואפוייה , אל חשש עוגת השוקולד לא תשרף.

7 מכינים את הזיגוג: מבשלים בסיר קטן מים סוכר ודבש מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.

8 מורחים על פני השמרים את הסירופ, מקררים חותכים ומגישים.





פרח בריוש במרציפן ותפוחים
פשוט טעים!

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page