top of page

קוגלהוף ריקוטה ושוקולד צ'יפס

עוגת קוגלהוף כדורי ריקוטה ושוקולד צ'יפס - למתכון ▼

קוגלהוף ריקוטה ושוקולד צ'יפס
פרח שמרים קוגלהוף

קוגלהוף היא עוגת שמרים בחושה, בעלת צורה מעגלית עם חור במרכזה של העוגה.

לרוב התבנית שבה אופים את העוגה בעלת גזרה מאוד מסוימת ולא רק סתאם עיגול עם חור באמצע, גם לעוגת שמרים מבצק שמרים רגיל לא בחוש שנאפתה בתבנית בעלת הצורה הספציפית הזו קוראים עוגת קוגלהוף. מה שבעצם אני מנסה לומר שלרוב כשאופים בצק שמרים בתבנית קוגלהוף השם "נדבק לעוגה" וכך נוצר שמה של עוגת הריקוטה שנאפתה בתבנית "סבתא" עם חור בכוונת תחילה: קולהוף כדורי ריקוטה.

מתכון של העוגה קצת שונה מעוגת שמרים קלאסית, והריקוטה שנמצאת בתוך הבצק הופכת את העוגה לרכה קלה כמו ענן וטעימה העוגה בנויה מכדורי בצק ולאחר שהיא תופחת הם מתחברים והופכים "לעוגה" את הכדורים לא חייבים לפרוס אפשר לקטוף ומקבלים "לחמניות" טעימות ממש כמו בריוש עם שוקולד צ'יפס.

המתכון:

קוגלהוף ריקוטה ושוקולד צ'יפס
לפני אפיה

לתבנית סבתא עגולה

500 גרם קמח לחם

1 כף שמרים יבשים

125 גרם ריקוטה

100 גרם סוכר

2 ביצים שלמות

120 מל חלב

50 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

150 גרם שוקולד צ'יפס

למריחה: חלב

לפיזור: גבישי סוכר




אופן ההכנה:

מכינים במיקסר עם וו לישה בצק מכל ומרים למעט שוקולד צ'יפס. לשים כ- 8 דקות, מניחים לבצק לתפוח ולהכפיל את הנפח, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ותוך כדי לישה קלה מטמיעים אותם בבצק. (אפשר להוסיף אותם תוך כדי הכנת הבצק, לפי בחירתכם). מחלקים את הבצק ל 7 חלקים, מכדררים ומניחים בתבנית קוגלהוף משומנת, מתפיחים להכפלת הנפח. מברישים את הכדורים עם חלב, ומפזרים מעל גבישי סוכר.

מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים כ-25 דקות או עד שזהוב ואפוי היטב מקררים מעט, מחלצים את העוגה מהתבנית.

0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page