פרג ...אוהבת לא אוהבת!

או שאוהבים פרג או שלא, ישנם אין ספור מיני מזון עליהם נאמר או אוהבים או לא!

כמו כוסברה, חצילים, ועוד או שחור או לבן , אין באמצע ! ואכן אני הייתי בצד של הלא אוהבים...

עד שחוויתי חוויה מתקנת וכנראה עברתי צד!

למתכון ▼

עוגת פרג בחושה ושוקולד
הפרג מחכה בפנים ובכל ביס!

בתנאי שהפרג ממש אבל ממש נטחן טרי ונטחן היטב! ואם הוא מעורבב עם שוקולד אז בכלל הוא ניצחון בחוג החברים הקרובים שלי, ישנם כאלה שממש מכורים לפרג, רק שומעים שיש עוגת פרג רואים כיצד נדלק אצלם האור בעיניים, עד כדי כך שאני עושה את העוגות האלה יותר בשבילם מאשר בשבילי, במיוחד מנצלת את החג המתקרב.


מתכון עוגת פרג ושוקולד - המצרכים:

לתבנית 22-24

פרג

2 כפות אגוזים טחונים 35 גרם קמח לבן

200 גרם פרג טחון טרי

150 גרם שוקולד קצוץ לפירורים קטנים

5 ביצים שלמות

250 גרם (11/4 כוסות ) סוכר

1 כפית וניל

2 כפות שמן 1 תפוח עץ מגורד על פומפייה

2 כפות קוניאק/ ליקר פרנג'ליקו

לציפוי:

שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר

2 כפות ליקר פרנג'ליקו לקישוט:

שוקולד לבן

מומס עם מעט שמנת מתוקה


אופן הכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית.

בקערה מערבבים יחד אגוזים, קמח, פרג ,פירורי שוקולד.

מערבבים בקערה חלמונים שמן, תפוח מגורד וקוניאק.

מקציפים חלבונים עם סוכר ווניל לקצף בהיר ואוורירי אך לא קשה מאוד!

מוסיפים בתנועות קיפול את תערובת חלמונים, שמן וקוניאק ובסוף את הפרג קמח ושוקולד בתנועות עטיפה. יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני כ- 35 דקות או עד מבחן הקיסם מקררים מעט. מכינים את הציפוי ממיסים יחד את כל החומרים במיקרו, מערבבים עד להמסה וקבלת תערובת אחידה יוצקים על העוגה ומקררים.

טיפים והצעות:

דברים שכדאי לדעת על פרג!

מומלץ וכדאי לקנות תמיד פרג טרי!

לראות שטוחנים לכם את הפרג על במקום!

טחינה כפולה של הפרג , שווה יותר טעים לדעתי ולטעמי!

במידה וקניתם יותר מידי פרג לא שומרים בארון, רק במקפיא ולא לזמן ממושך,

לפרג יש נטייה להתקלקל מהר ולהפוך למר ולספוח טעמי לוואי, לכן סוגרים בקופסא אטומה במקפיא.

העוגה טעימה הכי כשהיא מוגשת בטמפ' החדר.

0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול