מהמטבח היווני שלי רק במראה במראה פירחוני - למתכון ▼
אמא שלי אהובה, נהגה לטגן את גבינת הפטה בחמאה ולהניח אותה חמה על הבצק האפויי שאפתה קודם מבעוד מועד
וכשהגבינה היתה חמה היתה יוצקת מיד דבש וקצת פיסטוקים או שומשום ומגישה לנו חם.
למען הסר ספק כמובן שאת הפילו וגם בצק עלים או בצק פילס היא היתה מכינה בבית.
לפטה המטוגנת יש גם גירסאות מלוחות, מכינים ארוחה בדקה! כמו לדוגמה מטגנים כמה פרוסות עגבניות מוסיפים פלפל ירוק חריף פרוסת גבינה פטה מטגנים כמה דקות מניחים את המחבת על השולחן ואוכלים עם לחם לבן טרי כזה של פעם מטורף.
המתכון מוכר ליוונים כפטה מטוגנת במחבת FETA SAGANAKI (PAN FRIED FETA CHEESE)
כמובן שבעידן המודרני יש גם ורסיות וגם אפויות, משתדלים כמה שפחות "לטגן", הכי פשוט עוטפים פרוסת פטה בעלה אחד של פילו לפעמים מוסיפים גם טיפת פלפל שחור גרוס וכשהמאפה יוצא חם מהתנור יש מזרזפים עליו מעט דבש ומגישים מייד.
השילוב של מלוח מתוק טיפה חמצמץ מהפטה והקרנצי עם הרכות של הגבינה החמימה מייצר זיקוקי דינור לבלוטות הטעם.
המתכון כל כך פשוט וקל שלא צריך להיות גאון רק חומרי גלם טריים וטובים, אפשר להוסיף פרי חתוך וקר ליד מה שיהפוך את השימחה גדולה יותר.
השנה התחשק לי לשחק גם עם הפילו כמו שאני אוהבת לדבר בפרחים והכנתי את המנה אפוייה אך בעיקרון אם לא יהיה לכם את הסבלנות לשחק עם הפילו פשוט קחו פרוסה דקה של פטה תעטפו אותה כמו שעוטפים מתנה עם דף פילו משומן בחמאה תאפו להזהבה תזרזפו מעט דבש ופזרו קצת פיסטוק מלמעלה תגישו עם אבטיח קר או ענבים אמאלללה. והרי לכם מנה חגיגית ומנצחת לשבועות
גם הפעם על הדרך עיצוב חדש למנה קלאסית ופשוטה, כי אין על פרחים בעולם.
*****באופן יוצא דופן החלטתי להוסיף צילום שלבי ההכנה של אופן ההכנה , כי לפעמים תמונה אחת שווה אלף מלים.
המתכון: פירחי פילו ממולאים בפטה ודבש
16 יחידות
לבצק
1 חבילה פילו מופשר
100 גרם חמאה מומסת
למילוי:
1 קובית פטה חתוכה ל18 קוביות בגודל 2 ס"מ
לזיגוג והגשה
1 כוס דבש
1/4 כוס מי ורדים (לא תמצית)
50 גרם פיסטוק קצוצים דק
ראשי ורדים מיובשים
אופן הכנה:
מכינים את הבצק פילו
חותכים 16 מלבנים בגודל 25 על 15 לעיטוף קוביות הפילו.(שומרים בתוך שקית נילון שלא יתיבש)
את כל יצר הדפים קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ
כל 8 - 10 עיגולים ישמשו אותנו לפרח אחד.
(עד ההכנה שומרים את העיגולים בתוך שקית נילון סגורה שלא יתיבשו).
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את הדבש עם מי הורדים (במידה והדבש סמיך מאוד מחממים מעט ).
מורחים מלבן פילו בחמאה מומסת עם מברשת, מניחים במרכז קרוב לשוליים קוביה פטה, מקפלים את השוליים מעל ומגלגלים (כמו שמכינים סיגרים) את קוביות הפטה העטופות שומרים בקופסא סגורה.
מכינים את הפרחים:
לוקחים כוס גבוהה לשתיית מים
שהקוטר שלה בערך 5-6 ס"מ
מכינים 10 עיגולים
על משטח העבודה (את השאר שומרים בשקית) .
משמנים בכל פעם עיגול אחד ורק צד אחד מניחים את הצד הלא משומן על דופן הכוס מבפנים כך שחציו מקופל לתוך הכוס וחציו מחוצה לכוס מסובבים מעט את הכוס מורחים עוד עיגול ומניחים מעל העיגול הראשון כך שנכסה חלק מעיגול הראשון ועוד מעט מן הכוס ממשיכים באותה צורה עד שריפדנו את הכוס ב9 עיגולים.
מניחים במרכז קובית פטה עטופה בפילו ומשמנים את העיגול העשירי ואיתו בעצם מכסים את הפטה.
מניחים את היד על הכוס והופכים מחלצים בזהירות את הפרח, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וממשיכים לפרח הבא, באותה צורה מכינים את כל הפרחים.
אופים את הפרחים כ12 דקות פחות או יותר
על פילו מוכרחים להשגיח
יוצקים דבש מתובל מפזרים
פיסטוקים עלי ורדים
ומגישים
אפשר חם
ואפשר קר.
ממליצה את הדבש לצקת שנייה
לפני ההגשה.
והפרחים האלה השנה הם בהחלט לכבוד יום ההולדת שלי שחל בשבועות!!!
Commentaires