פאדג' קוקוס, שוקולד לבן ופיסטוק פלוס פטנט

פאדג', ביס קטן עם טעם גדול! למתכון ▼


קוביות פאדג' שוקולד לבן ופיסטוק
קוביות למשחקי תענוג

פאדג' הוא דבר מתיקה, בדרך כלל עשיר מאוד ולרוב בטעמים של שוקולד. הפאדג' בדרך כלל מיוצר על ידי הרתחה של חלב, חמאה וסוכר (במקומם משתמשים בחלב מרוכז מקצר את התהליך וטעים) לדרגת כדור רך, כלומר התערובת מחוממת עד-118 116 מעלות צלזיוס אם מודדים במד חום. במקרה הזה אפשר להצליח בגדול גם בלי מד חום יש במתכון מרשמלו (הפטנט) רכיב שעוזר לייצב את הכל וההצלחה מובטחת גם לכאלו שלא יודעים שפוחדים או אין להם סבלנות למד חום וכו'.

קל ופשוט כל כך להכין, היתרון הגדול שניתן לשמור אותם זמן ממושך בקופסא אטומה במקרר ( אם בכלל נשאר משהו). למי שאוהב קוקוס אי אפשר להפסיק לנשנש ממש צריך להחביא כמו את האפיקומן. הן כשרות לפסח ולכל השנה ממתק נהדר לנמנעים מגלוטן, וגם כיפיות כי לא כולם אוהבים עוגות ולא כולם רוצים משהו גדול אחרי ארוחה דשנה כמו ארוחת ליל הסדר אז מה שעושים מסדרים צלחת פירות יפה ושוזרים בן לבין גם קצת קוביות ופאדג'. ממליצה להכין בשתי צבעים ולהשתמש לדוגמה בשוקולד חלב עם אגוזי מלך קלויים.


המתכון:

קוביות פאדג' שוקולד לבן ופיסטוק
והרי המרבה זה משובח

1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז וממותק

300 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

100גרם מרשמלו (רצוי לבן) חתוך לחתיכות קטנות.

210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון

100גרם (כוס) פיסטוק קלוי

1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:

משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה.

מביאים לרתיחה חלב מרוכז ושוקולד לבן בסיר בינוני וכבד על להבה בינונית. מבשלים 5 -3 דקות תוך כדי בחישה מתמדת עד להמסה. מסירים מהאש, מוסיפים מרשמלו תוך כדי ערבוב עד להמסה (מחזירים את הסיר לעוד דקה או שתיים תוך כדי ערבוב שיעזור למרשמלו להימס ולתערובת להפוך אחידה).


מסירים מהאש, מוסיפים קוקוס, אגוזים ווניל ומערבבים לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומשטחים. מצננים ומעבירים לקירור למשך שעה לפחות או עד להתמצקות. חותכים לריבועים קטנים בגודל 3-2 ס"מ שכן הממתק מרוכז בטעמים. שומרים בקופסה אטומה במקרר שבועיים ויותר.


טיפ חשוב: יש דברים שניתן לתקן! אם מרגיש לכם חלילה שהפאדג' לא התייצב ולא קשה מספיק זה סימן שלא היה מספיק זמן על האש לא זורקים. מחזירים לסיר על הגז מערבבים עם כף עץ זה אולי יהיה טיפה קשה אבל משתלם מחזירים לתבנית משטחים ומקררים זה ישתלם!

0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול