אחת העוגות הטעימות - למתכון ▼
בעוגה שלי הסוד היום היא תפוז אחד שלם כולל קליפה וכולל הכל, מעבירים אותו בישול קצר במיקרו או אם אין מיקרו בסיר עם מים רותחים, המרירות כמעט נעלמת. וטוחנים במוט בלנדר תאמינו לי זה פשוט מקפיץ את טעמי התפוז בעוגה והופך אותה יפה (מלא נקודות כתומות בתוך העוגה)ריחנית ועסיסית.
אם יש משהו במזג האוויר הקר הזה שמכניס אותי ישר למטבח, מדליקה את התנור מבלי לחשוב פעמים, וחושבת מה לאפות משהו שימלא את הבית בריח מתוק וטעים, וברור לי שאני לא יוצאת מהבית לקניות אופה במה שיש לי. מסתכלת על סלסילת הפירות רואה שם כמה בננות שעדין מצוינות, כמה תפוזים ואני יודעת מה אני הולכת לאפות. בתקופה הזו של השנה לדעתי עוגות בחושות הן בדיוק הדבר, עוגות קלות שלא צריך יותר מידי חומרים או יותר מידי התעסקות, כאלה שהולכות טוב עם כוס תה חם, לא יותר מידי מתוקות עם ריח משגע במקרה שלי עם תפוזים. אז נכון שלהקציף ביצים שלמות, ולבשל תפוז כמה דקות במיקרו ולטחון אותו, זה מעט ההשקעה שצריך להשקיע, בינינו היא כל כך משתלמת.
אמלללה איזה עוגת תפוזים.
המתכון:
עוגת תפוזים בחושה עסיסית ונימוחה
לתבנית סבתא בקוטר 24
רכיבים:
1 תפוז שלם
1/4 כוס מים
4ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
210 גרם (1.5 כוס) קמח תופח
50 גרם קוקוס
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים תבנית.
מניחים את התפוז השלם על צלחת מחוררים עם המזלג סביב ומכניסים למקרו ל5 דקות (הוא מתבשל ורותח) מקררים דקה, מעבירים לבלנדר מוסיפים 1/4 כוס מים וטוחנים למחית חלקה.
מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
מערבבים את החומרים היבשים(קמח אינסטאנט וקוקוס).
מקפלים לביצים המוקצפות לסרוגין שמן ותערובת קמח (משאירים קצת מתערובת הקמח לסוף)
מוסיפים לתערובת את מחית התפוז בפעמים שלוש בתנועות קיפול, מוסיפים את תערובת הקמח שנותרה.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת
אופים בתנור בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.
עד שהעוגה זהובה או עד כשקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים !!!
Comments