top of page

עוגת תמרים רכה בזיגוג טופי

עוגה בחושה סופוגית רכה בזיגוג טופי שוקולד חלב למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
יופי טופי

עוד עוגה בחושה קלה להכנה, זה בדיוק הדבר שכולנו רוצים לרפרטואר שלנו, לטעמי האישי עוגות בחושות עם שמן קלות יותר להכנה מאחר ונחסך צאיתנו הצורך בשימוש במיקסר, מאחר ויש בעוגה חמאה רכה ממליצה להשתמש במיקסר, עם וו גיטרה. כדי להקרים את החמאה עם הסוכרים.

התוצאה שתתקבל תיהיה מדהימה, ובכל זאת במידה ורוצים לוותר על השימוש במיקסר הדבר אפשרי בהחלט אך הדבר דורש מאיתנו טיפה עבודה עם המטרפה. וכן כדאי להשתמש במטרפה ולטרוף היטב בכל שלב.


הציפויי של העוגה הוא בעצם ציפויי פטנט: למרות שטעמו טופי ולמרות שיש בו סוכר ושמנת, אין צורך לקרמל את הסוכר על מנת לקבל את הטעם של הטופי קרמל ותוספת קטנה של שוקולד חלב, משלים את המרקם והטעם ויוצר זיגוג טופי מושלם מבלי לעבוד קשה.



קראנץ שמרים גבינה


המתכון:

ל-עוגה בחושה, תבנית סבתא קוטר 22-24

או 15 קאפקייק


לתמרים:

175 גרם ממרח תמרים

1/2 כפית סודה לשתייה

120 מ"ל מים רותחים

1 תיון בטעם צ'אי (או אחר)

1 כפית וניל

לעוגה:

100 גרם חמאה רכה מאוד

100 גרם סוכר חום כהה

2 ביצים גודל L

100 מ"ל חלב

280 גרם (2 כוסות) קמח תופח

לזיגוג:

150 גרם שמנת מתוקה

100 גרם סוכר חום כהה

75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם שוקולד חלב קצוץ

לקישוט

מזרה שוקולד או אגוזים קצוצים


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות משמנים את התבנית.

מכינים את התמרים: שמים את התמרים, סודה לשתייה בקערה. שמים את התיון במיים הרותחים ומשאירים לכמה דקות, יוצקים על ממרח התמרים, מוסיפים וניל ומערבבים.

בקערה או במיקסר טורפים חמאה עם סוכר לקרם, מוסיפים ביצים אחת בכל פעם תוך כדי שמשיכים להקרים.

מוסיפים את תערובת התמרים תוך כדי עירבוב, מוסיפים קמח וחלב לסרוגין, מסימים עם הקמח. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ- 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש, מצננים.


מכינים את הזיגוג פטנט: שימו ♥

שמים בסיר קטן סוכר חום ושמנת מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שהסוכר נמס והתערובת טיפה מצטמצמת (כ5- דקות), מסירים מהאש מוסיפים את החמאה בקוביות תוך כדי עירבוב עד שהחמאה נמסה, מוסיפים את השוקולד וממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס נטנע בתערובת והזיגוג מבריק, מקררים טיפה ויוצקים על העוגה.

מקשטים מפזרים אגוזים או מזרה שוקולד.






Commentaires


bottom of page