עוגת שוקולד מנצחת - למתכון ▼
עוגת השוקולדת היא עוגת שוקולד יום הולדת הכי מנצחת וטעימה בעולם.
מי שאוהב שוקולד מתאהב בשנייה היא הכי שוקולדתית שיש כל ביס ממש התמכרות קשה, אי אפשר להפסיק.
בעיניי זה אחד המתכון לפנתאון , זה מתכון שמלווה אותי כבר שנים מהיום שפגשתי בו לראשונה.
היא העוגה המושלמת לכל אירוע רגיל או חגיגי ומי ששואל למה?
הנה התשובות:
המתכון שלה הוא הכי פשוט להכנה, כל כך קל 5 מרכיבים סך הכל שאי אפשר לשכוח. והיא פשוט קלף מנצח.
אין צורך בכלים מיוחדים כדי להכין אותה קערה מטרפה ולקקן כמובן גם תנור!
את העוגה המוכנה אפשר לאכול כמו שהיא או לקשט עם מעט אבקת סוכר או קקאו,
אפשר להגדיל ראש לצקת או לקשט אותה עם גנש.
את הגנש אפשר לקרר מספר שעות ולהקציף עם מסקרפונה והפכתם אותה לעוגת שוקולד עם קרם שוקולד מוסי ואורירי.
אם רוצים להשתולל אז מכינים כמות כפולה של גנש את חציו שומרים בטמפרטורת החדר ואת חציו השני שומרירים בקירור ל5-6 שעות מקציפים עם מסקרפונה מורחים על העוגה מזלפים מעל גנש בקישוטיםוהיא הכי מפוארת מטורפת מוגזמת שיש ובאמת שקלי קלות
והטעם גן עדן באחריות.
המתכון: עוגת שוקולד, יום הולדת, שוקולדת
המתכון מתאים לתבנית בקוטר 22
לעוגה
תבנית עגולה קוטר22
200 גרם שוקולד מריר 60%
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
4 ביצים גודל L
140 גרם קמח רגיל
לזריקות
2 כפות מלאות נוטלה בשק זילוף
לגנש
200 גרם שוקולד
200 גרם שמנת מתוקה
לגנש מוקצף
250 גרם מסקרפונה
ההכנה : מחממים תנור ל180 מעלות
ממיסים בקערה במיקרו שוקולד חמאה סוכר, טורפים לתערובת אחידה וחלקה מוסיפים ביצים אחת אחת.
מוסיפים קמח, לתערובת תוך כדי ערבוב למסה חלקה ואחידה, יוצקים לתבנית,
"מזריקים" זריקות נוטלה מסביב.
ואופים כ-18-20 דקות לא יותר!
*במידה ולא רוצים גנש ורוצים את הפשוט
מקררים היטב ומקשטים: מפזרים מעט אבקת סוכר או קקאו מעל העוגה!
במידה ורוצים רק גנש : ממיסים שוקולד עם שמנת לתערובת אחידה, (במידה ולא רוצים גנש מוקצף) יוצקים ישירות על העוגה
במידה ורוצים :גנש מוקצף: מקררים את הגנש לפחות 4 שעות במקרר מוסיפים את המסקרפונה לגנש הקר ומקצפים במהירות לא גבוהה לקבלת קרם יציב, מזלפים ומקשטים.
ובמידה ורוצים שחיתות מוחלטת מכינים כמות גנש כפולה חצי שומרים בטמפרטורת החדר חצי מקררים ומציפים עם מסקרפונה מורחים על העוגה ומזלפים מעל קישוטי גנש ששמרנו בצד.
חג יומולדת שמח.
Comments