עוגת פרג לחה ועשירה

אין ספק שפרג טרי עושה פלאים בתוך עוגה ומקנה טעם ייחודי ומראה חגיגי.

וזה בדיוק קורה במתכון העשיר לעוגה זו!

למתכון ▼

עוגת פרג לחה ועשירה
עוגת הפרג הלחה רגע לפני ההגשה

הפרג נוטה להתעפש ולהתקלקל מהר ומאוד, ולכן כדאי לקנות אותו כגרגירים שלמים ולבקש שיטחנו אותו על המקום, במידה וקניתם טחון, מומלץ לטעום לפני הקנייה. כשהוא מתקלקל, טעמו הייחודי הופך למר. לאחר הקנייה מומלץ לאחסן אותו במקפיא ולא יותר מחודשים ספורים. מכיוון שהזמן קצר והמלאכה מרובה מומלץ לנצל את ההזדמנות ולהכין ממנו שלל עוגות מפתות שרק ירוויחו משילובם של הגרגירים הטריים.


המתכון:

עוגת פרג עסיסית

200 גרם פרג טחון טרי 70 גרם קמח תופח 250 גרם סוכר 250 גרם רסק תפוחי עץ 200 גרם שמן כפית משחת וניל 60 גרם רום

(או ליקר אמיתי, או תמצית רום של פעם) 5 ביצים מופרדות

לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר 200 גרם שמנת מתוקה



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקציפים חלבונים עם סוכר, במיקסר עם וו בלון, לקצף יציב. בקערה, טורפים חלמונים, שמן, מיץ ווניל, מוסיפים פנימה את תערובת הפרג המוכנה (ראו מתכון כאן) בקערה נפרדת, מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח, מוסיפים לתערובת המיץ, מקפלים פנימה חלבונים, יוצקים לתבנית לא משומנת ואופים כ-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים.

  • ציפויי שוקולד לבן

  • 150 גרם שוקולד לבן

  • 100 גרם שמנת מתוקה


ממיסים שוקולד לבן יחד עם שמנת מתוקה ומקררים תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהתערובת מתחילה להסמיך יוצקים על העוגה. במידה ורוצים גם את הקישוט המזולף, מקררים יותר את השוקולד וכשהוא מסמיך מעבירים לשק זילוף ללא צנתר, חותכים עם מספרים בקצה ומזלפים.


מלית פרג אליפות העולם:

  • 250 גרם פרג טרי טחון

  • 200 גרם חלב

  • 150 גרם סוכר

  • קליפה מגוררת מלימון

  • 1 תפוח עץ מגורד

  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים

  • 100 גר' פירורי עוגיות/ ביסקוויט

הכנת המלית:

בסיר קטן מביאים לרתיחה פרג חלב סוכר וקליפת לימון תוך כדי ערבוב

כשרותח מערבבים עוד כ-2 דקות תוך כדי רתיחה ומסירים מהאש

מוסיפים מוסיפים תפוח עץ אגוזים פירורי עוגיות מערבבים היטב, מקררים ומשתמשים. במידה ורוצים להקפיא מעבירים לכלי להקפאה ומקפיאים - אין צורך לקרר קודם.


מתאימה לכל מטרה (אוזני המן עוגות שמרים ועוגת שיפון) ניתן לשמור את המלית המוכנה במקפיא ולהשתמש לפי הצורך. ניתן להעשיר את המלית בתוספת בשוקולד מגורר, קוקוס, אגוזים וכו'. מהמתכון מתקבלת כמות של טיפה יותר מק"ג מלית

לתוך העוגה משתמשים ב-300 גרם את השאר מקפיאים או משתמשים לפי הצורך.


0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול