ספק עוגה ספק עוגיה מה שבטוח יש מלא נוטלה - למתכון ▼
מתחילה בוידויי קטן, אני אוהבת מאוד אגוזים אבל האגוזים שאני הכי אוהבת מבן כל האגוזים הם אגוזי לוז באופן חד משמעי, יש בהם כנראה משהו בטעם שלהם שגורם לי להתמכרות ויתרה מכך כנראה משהו שבא בירושה או מהבית כי גם אמא שלי ז"ל האהבה אותם מאוד.
ואצלנו בבית כשהיתי ילדה הם נחשבו כיוקרתיים ביותר והיום אני מבינה את הסיבה, אני מתכוונת לכך שבעבר שלא להבדיל מהיום אגוזי לוז לא הגיעו מקולפים מהחנות הביתה, אם רצית אגוזי לוז לעוגה היית צריכה לשבת עם פטיש ולשבור אותם אחד אחד, לקלות כדי לקלף ואז להשתמש בהחלט יוקרה.
את העוגה הזו כבר פגשתי מספר פעמים ברשת ואף ניסיתי אותה מספר פעמים, אך לא היתה לשביעות רצוני,
הפעם לדעתי הגעתי לנוסחה מושלמת וטובה ולכן אני משתמשת בה בשמחה ואהבה וכמובן מפרסמת.
כמה דגשים שווים חשוב: במקרה הזה שכל החומרים יהיו בטמפרטורת החדר, הכוונה לביצים ולחמאה וזאת על מנת להצליח לעבד את התערובת בקלות מבלי להשתמש במיקסר ולקבל את התוצאה הרצוייה.
כאשר מוסיפים את הקמח להמנע מלערבב בלי סוף אלה רק עד שכל החומרים מתאחדים.
המלית חייבת להיות עשירה ולכן לא להתקמצן
כמובן אפשר להשתמש במקום נוטלה גם מליות אחרות כגון ריבה, לוטוס או כל ממרח אחר רק לא להתקמצן!!!
ולהחליף את האגוזים באגוזים אחרים ואז תתקבל עוגה שונה אך עדיין טעימה.
עוגת עוגיות אגוזי לוז במלית נוטלה
המתכון:
לתבנית עגולה בקוטר20-22 או מרובעת 20 סמ
לאגוזים
50 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים גס
לבצק העוגה
150 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
2 ביצים שלמות
1 חלמון
205 גרם קמח
5 גרם אבקת אפיה
למלית
6 כפות גדושות ממש נוטלה
מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל170 מעלות, משמנים תבנית,
טורפים במטרפה חמאה עם סוכר לקרם חלק.
מוסיפים ביצים אחת, אחת בכל פעם עד שנטמעת בתערובת, מוסיפים פנימה קמח מעורבב עם אבקת האפיה רק עד שנטמע,
מחלקים את התערובת ל2 מורחים את המחצית הראשונה על התחתית מעל מורחים נוטלה משתדלים להשאיר שוליים של 1-1.5 ס"מ. מורחים מעל את המחצית השנייה של התערובת ומישרים היטב מפזרים את האגוזים ואופים כ- 35 דקות או עד שמזהיב.
מצננים פורסים ומגישים.
Comments