עוגת סושי

אני מכורה! מי שאוהב סושי יודע כמה שזו התמכרות קשה - למתכון ▼

עוגת סושי
גם סושי גם עוגה - לכל המשפחה והחברים

בואו נחבר את העובדות:

אם יש משהו שאני חיה, חולמת, אוהבת, רוצה, זה להכין זה עוגות, מתוקות בעיקר, אבל לא רק וזה הכי חשוב לא רק מתוקות, גם מלוחות והכי כיף לי להיות מאותגרת להכין עוגה טעימה מלוחה שתיתן מענה לכל הדברים הטעימים שאני אוהבת ויכולים ליצור הרמוניה של טעמים בפה.


וכך קרה שחשקה נפשי בסושי ולאחר השתלת מח עצם (כן עברתי אחת כזו) את לא יכולה לאכול דג נא כי אסור באיסור חמור שבחמורים! אז אני מחליטה לעשות הכל כדי לקבל את הטעם הנכון, להרגיש בפה שאני אוכלת סושי.


 סושי בכוסות אישיות
צילום: דרור עינב

מפרקת את המרכיבים ובונה!

מכינה אורז לסושי, חביתה המדמה את הטמגו מכניסה קצת טוויסטים לחביתה,

מכינה עאלק ספייסי מטונה מקופסא. מכינה ירקות חתוכים מקלונים וכו' . בונה ומרכיבה שכבות יפה, מקשטת עם אבוקדו, מלפפון או מה שיש שמתאים, מגישה עם סויה, ווסבי וג'ינג'ר ומתעלפת כי יששש זה מזכיר, מרגש, טעים. ואני בעננים ומשם השמיים הם הגבול עוגות סושי באו על שולחני אישיות גדולות מפורקות בקיצור, באין סוף ורסיות וצורות ואתם מוזמנים לשחק גם ולייצר לכם את עוגת הסושי שלכם.


המתכון:

עוגת סושי

לתבנית בקוטר 24

לאורז: 2 כוסות אורז עגול שטוף היטב ומסונן. 1/4 כוס שמן (וותרו על השמן, סושי אמיתי מכינים בלי שמן)

1 כפית מלאה מלח

2 כוסות מים, 4 כפות חומץ

2 כפיות מירין, 2 כפיות סוכר.

לחביתה: 3 ביצים, 3 כפות שמן זית

2 כפות מירין, 1/2 צרור כוסברה קצוץ

מלח, פלפל שחור (לא חייב).

לספייסי סלמון:

350 גרם סלמון טרי קצוץ

2 כפות מיונז, 2 כפות סויה

1 כף סרצ'ה, צ'ילי חריף

2 כפות שמן שומשום

2 כפות שומשום קלוי

1-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ

(אפשר במקום בצל סגול קטן).

להגשה: טרייאקי, שומשום, ג'ינג'ר, מעט סויה, אבוקדו פרוס/מלפפון/ מנגו/ בטטה.




אופן ההכנה:

מבשלים את האורז: בסיר שמים שמן, מלח, מים ואורז מביאים לרתיחה, מכסים מנמיכים את האש ל-18 דקות ומכבים, משאירים את הסיר סגור ל-15 דקות נוספות. בקערה קטנה מערבבים חומץ סוכר להמסה, יוצקים על האורז ומערבבים בתנועות קיפול בכף עץ, (כמו תנועת עטיפה וקיפול של קצף לבלילה של עוגה) מניחים ל-2 דקות מקפלים שוב, שומרים בכלי מכוסה. האורז מוכן!

מכינים את החביתה: מחממים שמן במחבת טורפים ביצים, מלח, עשבי תיבול יוצקים למחבת בקוטר 24 החמה מטגנים 2-3 דקות מכל צד, שומרים בצד.

מכינים את הסלמון: בקערה מערבבים יחד סלמון, מיונז, סויה, צ'ילי חריף, שמן שומשום, בצל לתערובת אחידה טועמים ומתקנים.


סושי
סושי
צלם: דרור עינב


0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול