עוגת גזר היא מסוג ה"עוגות" הבחושות הלחות והנימוחות, עוגה שמשביחה ביום שאחרי. למתכון ▼
המתכון של עוגת הגזר הזו, שונה מעט מעוגת גזר קלאסית בכך שאני משתמשת במתכון במחית גזר מבושל, כלומר בישלתי את הגזר במים ואז מעכתי אותו כמו שמועכים פירה תפוחי אדמה, באותה מידה אפשר להשתמש גם בדלעת וגם במחית תפוח עץ מבושלת, בנוסף לגזר יש בעוגה גם פירות יבשים וכך יוצא שהיא מתאימה גם לטו בשבט וגם לכל ימות השנה.
העוגה באופן יחסי רטובה ועסיסית יחסית טיפה מהרגיל ואי אפשר להפסיק ליישר אותה. את העוגה אני ממליצה לשמור במקרר ולאכול בטמפרטורת החדר.
המתכון:
לתבנית סבתא עגולה או 2 תבניות אינגליש קייק!
280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפיות קינמון
1/4 כפית ג'ינג'ר
קורט מלח
150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
100 גרם סוכר חום
2 ביצים
1 כפית וניל
350 גרם מחית גזר/דלעת
1 תפוח עץ מגורד
1 כוס פירות יבשים קצוצים
(צימוקים הדרים חמוציות משמש וכו')
1 כוס פקאנים קלויים וקצוצים
לפיזור אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית/תבניות מערבבים בקערה קמח, תבלינים ופירות יבשים בקערה
נוספת מערבבים מחית גזר ותפוח עץ מגורד מקציפים חמאה עם סוכרים לקרם אוורירי, מוסיפים ביצים אחת
בכל פעם וממשיכים להקציף לקרם אוורירי, מוסיפים וניל מחית גזר ואת הקמח לאט לאט.
אופים כ-1 שעה בערך עד שהעוגה אפויה זהובה וקיסם יוצא יבש.
Comments