אחד הדברים שאסור בתכלית האיסור, לאחר השתלת מח עצם - לאכול דבש! ממש באותה תקופה התחילו אצלי המון לבטים, אם להשתמש בדבש או לא ובמה להחליף אותו. ואז הגיע הניצוץ זהוב עמוק - הסילאן הכי קרוב לדבש ומותר!
ברור שאת המתכון הכנתי גם עם דבש וגם עם סילאן והכי מצחיק כשהכנתי עם סילאן כולם חשבו שזו הייתה עוגת דבש! אצלי בבית רגילים שאני עושה אין ספור פעמים את אותו מתכון, כל מיני ניסיונות עם ובלי סיבה, רק כדי שאני יהיה שקטה.
המתכון ממש קלי קלות, לא צריך מיקסר, רק מטרפה והחשוב מכל להכין את המצרכים מראש . אני מנסה אין ספור ניסיונות אז תיקנתי את הטעות מיד אסביר איך...
במקרה של עוגת הדבש/סילאן העוגה יוצאת מתוקה גם אם שוכחים לשים סוכר.
(ניסיתי עם וגם בלי סוכר בנוסף לדבש) אך לא מתוקה במידה מספקת.
הפתרון המידי היה: בעודה חמה מכינים 1/2 כוס עד 3/4 של סילאן מערבבים עם כ-1/4 כוס מים ומי שרוצה ממש שיהיה טעים מוסיף כף או שתיים של פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) יוצקים על העוגה בעודה חמה, התוצאה: גם מרטיבים וגם ממתיקים אותה. והמהדרין כמוני מקשטים עם עוד שקדים והיא לא פחות ממדהימה.
שניגש למתכון ...
לתבנית סבתא עגולה או 2 תבניות אינגליש
50 גרם שקדים פרוסים קלויים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
10 גרם (1 חבילה) אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1 מסמר ציפורן כתוש (לא חובה)
70 גרם קוקוס קלוי
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס סילאן (או דבש)
3 ביצים
1 כוס קפה שחור חזק
1 כפית גדושה נס קפה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית סבתא, מפזרים את כל פרוסות השקדים בתבנית כך שהם מכסים את כל התחתית. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים: סוכר, קמח, א. אפיה, סודה לשתייה, תבלינים וקוקוס קלוי.
בקערה גדולה טורפים יחד את כל החומרים הרטובים: שמן, סילאן, ביצים, קפה
(מערבבים את הקפה שחור עם הנס קפה ).
מוסיפים תוך כדי טריפה (כדאי לעבוד עם מטרפה) חומרים יבשים לחומרים הרטובים עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית. אופים 35-40 דקות, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. אם רוצים או שוכחים להכניס סוכר מזגגים עם סילאן. מקשטים עם שקדים פרוסים ונהנים.
Comments