עוגת גזר עסיסית עם אגוזים וצ'נקים של שוקולד

אם אני אומר לכם שאני אוהבת עוגות גזר, זה ישמע קלשאה, כי כולם יודעים שאני אוהבת את כל העוגות! לעומתי אלי שלי מאוד אוהב מאוד עוגות גזר, סיבה מספיק טובה להכין עוגות גזר, במיוחד אם הם נראות טוב, ויש באמתחתי יותר מעוגת גזר אחת ולכל אחת יש את האופי המיוחד שלה, אחת יותר מרגישים בה את הגזר, השנייה יותר עוגת ספור והשלישית יושבת בינהן.



בעוגת הגזר הספציפית הזו ניתקלתי במקרה כשראיתי את הסירטון שלה באינסטגרם, היא נראתה לי טעימה ממש, הבטחתי לעצמי לשוב אלייה יום אחד לתרגם ולהכין אותה. מה שקרה אחת העוקבות שלי תייגה אותי וביקשה שאתרגם למענה את אותה עוגה הבנתי שזה הזמן הנכון להכין לבדוק ואם היא שווה לכתוב את המתכון - למתכון ▼

עוגת עוקץ הדבורה
קישוט מסולסל וקצת אחר



המתכון:

לתבנית אינגליש קייק גדולה

החומרים

50 גרם שמן רגיל

80 גרם חמאה רכה מאוד

80 גרם סוכר חום

100 גרם סוכר לבן

3 ביצים שלמות

200 גרם גזר מגורד על פומפייה דקה

240 גרם (13/4 כוס) קמח לבן

10 גרם (שקית) אבקת אפייה

100 גרם חלב

למלית:

100 גרם שקולד מריר חתוך גס

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

1 כף קמח לא חובה

לזיגוג ולקישוט:

200 גרם גבינת שמנת

2 כפות שמנת מתוקה

1/2-1 כוסות אבקת סוכר


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות משמנים תבנית

מכינים את העוגה: מערבבים את האגוזים הקצוצים והשוקולד עם כף קמח ומניחים בצד.

טורפים בקערה: שמן וחמאה, מוסיפים סוכרים וממשיכים לטרוף, מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב,מוסיפים את הגזר מערבבים.

מערבבים קמח עם אבקת אפייה, מוסיפים לתערובת תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים.

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ40 דקות או עד שהעוגה יציבה, זהובה, מצננים


מכינים זיגוג : מערבבים את חומרי הזיגוג (אני לא שמתי רק 1/2 כוס אבקת סוכר) מורחים או מזלפים את הקרם

שומרים בקירור בגלל הזיגוג.

מומלץץ להגיש בטפ החדר.



0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול