עוגה בחושה פיסטוק חלבי

לא פעם קורה לי שבעקבות אירוע מסוים "נופל לי האסימון" משהו נדלק, כמו בסרטים המצוירים שרואים מנורה נדלקת מעל הראש. המנורה הזו יכולה להיות לפעמים מקור השראה גדול, רצון ואפילו זיכרון ואז מתחיל תהליך של בדיקה, לפעמים קצרה ולפעמים עמוקה, כך קרה לי עם הפיסטוק חלבי. למתכון ▼

עוגת פיסטוק בחושה
כשאת אוהבת עוגת פיסטוק

טעמתי משהו שהכנתי עם פיסטוק הרבה פעמים מכינה אבל לא תמיד זה קורה, הפעם זה היה לי כל כך טעים ברמות שאני לא יכולה להסביר ובאותו הרגע נדלקו לי במוח לא מנורה אחת אלה מלא מלא זיקוקי דינור בבלוטות הטעם, משהו שגרם לי למצוא את עצמי חוקרת את העניין שואלת את עצמי המון שאלות כמובן בקשר לפיסטוק מה קרה הפעם שלא קרה בפעמים אחרות, לשמחתי בלי קשר, או בעצם אין מקריות יש לי בבית כמות לא קטנה של פיסטוק טרי ירוק ויפיפה.


וכך קרה שהכל מתחבר ופתאום מתחשק לי להכין הכל עם הטעם הטעים שהיה לי באותו יום "לחזור על החוויה" ולהעצים אותה. מה שאומר עלי כרגע אני בפיסטוק, מאוהבת באהבה ישנה בעוצמה חדשה וכל מה שמסתובב לי בראש זה מה אני עושה עם פיסטוק, כמובן שיש סידרת פיסטוק ובכל מקום פיסטוק ועד שיירגע ויבוא הדבר הבא.


מצרכים:

  • 175 גרם (כוס ורבע) קמח לבן רגיל

  • 1 כפית אבקת אפיה

  • 1/4 כפית סודה לשתייה

  • 100 גרם פיסטוק טחון דק (לאבקה)

  • 50 גרם פיסטוק קצוץ גס (אפשר עוד 25 גרם להוסיף חתוך גס ממש)

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 1 כפית משחת פיסטוק (במידה ואין ניתן לוותר, אך מוסיף מאוד)

  • 100 גרם שמנת חמוצה

  • 3 חלבונים

  • 120 גרם (1/2 כוס) חלב

  • לתחתית התבנית (אופציונלי)

  • 50 גרם פיסטוקים חצויים


עוגת פיסטוק שיצאה מהתנור
יפה , טעימה ומנחמת

אופן ההכנה:


1. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית.

2. מערבבים בקערה את כל היבשים כולל הפיסטוקים קצוצים גס.


3. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה עם סוכר לקרם (ניתן להכין בלי מיקסר, טורפים במטריפה במרץ) מוסיפים חלבונים בפעמים שלוש לקבלת מרקם קרם בהיר כמו מיונז, מוסיפים לסירוגין תוך כדי ערבוב יבשים, שמנת, יבשים, חלב ומסיימים עם היבשים.

4. מפזרים על תחתית התבנית פיסטוקים, יוצקים את התערובת ואופים כ-35 דקות או עד שהעוגה מוכנה וקיסם יוצא יבש עם פירורים.


0 תגובות