עוגה בחושה לימון ופרג

עוגה בחושה עסיסית מעט עם נגיעה חמצמצה וניחוח לימוני - למתכון ▼

עוגת גזר
ניחוח רענן וטעם עסיסי

היתרון הגדול של העוגות הבחושות היא האפשרות לאפות אותן בתבניות בעלות גיזרה יפה מה שתורם למראה העוגה ומוסיף לה חן.

בחרתי הפעם לאפות עוגת לימון בחושה עם פרג, כל כך אוהבת את הטעמים החמצמצים והרעננים, לפעמים הרבה יותר מכל דבר, רק המחשבה על הטעם החמוץ כל הפה מתמלא לי מים.

הפרג מנקד את העוגה מוסיף לה מראה יפיפה וטעם עדין נוסף ממש כמו תבלין מסתורי במיוחד לאלה המכורים לפרג.

כדי להוסיף עוד טיפה מתקתקות ויופי מזגגים את העוגה בשוקולד לבן וגרדת לימון, נו פיזרתי קצת פיטה אדומים שלא היה לי מה לעשות בהם (לא חובה).




המתכון:

לתבנית סבתא (עם חור)

4 ביצים שלמות

250 גרם (11/4 כוסות) סוכר

1 סוכר וניל

50 גרם חמאה מומסת

100 גרם (1/2 כוס) שמן

1/4 כוס מיץ לימון

1 לימון גרדה

250 מל שמנת מתוקה

50 גרם פרג

350 גרם (21/2 כוסות) קמח

10 גרם אבקת אפיה


לסירופ להרטבה

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

3 כפות מיץ לימון


לזיגוג:

150 גרם שוקולד לבן

50 גרם שמנת מתוקה



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הסירופ להרטבת העוגה מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן עד שהסוכר נמס, אין צורך לבשל יותר מכך.

מכינים את העוגה: בקערת מיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל לקצף בהיר ואוורירי.

בקערה נפרדת טורפים קלות: חמאה מומסת, שמן, מיץ לימון, גרדת לימון ושמנת מתוקה, מוסיפים לתערובת את הפרג.

מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.


מחברים את כל התערובות: מוסיפים לסרוגין שליש מכמות הקמח לתערובת החמאה והשמן תוך כדי עירבוב, לאחר מכאן שליש מכמות קצף הביצים וחוזר חלילה שליש מכמות הקמח ושליש מכמות קצף הביצים עד שמסימים את הכל והתערובת אחידה.


יוצקים לתבנית המשומנת ואופים כ- 40 דקות או עד שהעוגה אפייה וקיסם יוצא יבש.

מקררים מעט מחלצים מהתבנית, מרטיבים את העוגה בסירופ סוכר עם לימון בעזרת מברשת.

מכינים את הציפויי ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד עם השמנת לתערובת חלקה מקררים מעט ויוצקים מעל העוגה.

שומרים את העוגה במקרר, לפני ההגשה מוצאים את העוגה מהמקרר לחצי שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.




0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול