הן מוכרות כלחמניות קטנות, מתוקות או מלוחות מהמטבח האנגלי - למתכון ▼

הן קטנטנות יחסית, ומכינים אותן בצורות כגון עיגול, ריבוע, משולש ונהוג לאכול אותן הכי טריות שאפשר. מוגשות לרוב בשעת התה של אחר הצהרים עם מעט חמאה וריבה ולפעמים גם עם קצפת ליד. כמו כל המאכלים בעולם, גם הסקונס כבר אינם נחלתם של האנגלים בלבד. הן הפכו לאחרונה פופולריות במסעדות המגישות ארוחות בוק, הן מופיעות במגוון של סלסילות לחמים ולחמניות.
הזדמן לי לאכול מנה בה הוגשו סקונס חצויים מרוחים בממרח עגבניות לחות, מעל תרד, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז וזה היה חלומי. הניסיון שלי עם הסקונס עבר הרבה מאוד עליות ומורדות, דיי הרבה אכזבות מתייבשות ברגע מתפוררות מידי ולרוב משום מה אצלי בראש התקבעו רק הזיכרונות הלא נעימים, ככה שלא הרבתי להכינם אלה אם הייתה בקשה מסוימת.
ושוב אלי מבקש סקונס ואני עונה רק מלוח אני מכינה והוא זורם איתי תשימי בפנים עשבי תיבול אני מסכימה ועונה טוב בסדר. ברור שהכנתי, זמן ההכנה קצרצר מאוד , ומסתבר שהפעם יש תיקון ומוצלחים, סקונס נהדרים מלוחים עם גבינות ועשבי תיבול.
מתכון ל-10-12 לחמניות:

300 גרם קמח
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
25 גרם (2 כפיות מלאות) סוכר
רצוי דמררה/ לבן
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
75 גרם חלב
1/4 כוס פרמזן מגורר דק דק
1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים דק
(מה שמתחשק, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, בזיליקום, נענע, הכל הולך).
100 גרם גבינת גאודה/ צ'דר גירוד גס.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הסקונס שמים בקערה קמח ומעבדים עם החמאה הקרה למרקם פירורים דקים. יוצרים גומה במרכז הקמח מוסיפים סוכר מלח פרמזן ומערבבים מוסיפים ביצה וחלב מערבבים ומתחילים ללוש מוסיפים את הגאודה ועשבי התיבול וממשיכים ללוש לא עוד הרבה עד שנאסף "כדור בצק".

משטחים על משטח העבודה כדאי מבלי לקמח מידי, עלה בצק בעובי 1.5-2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר
5-6 ס"מ מניחים על התבנית מרופדת בניר אפייה.
את הבצק שנשאר אוספים משטחים וקורצים שוב.
חבל שבסקונס לחמניות עם גבינה ועשבי תיבול אין זמן אפיה