נקניק שוקולד לפסח

מתכון מבית אימי - ישנם כמה מנטרות קבועות שאני חוזרת עליהן אין סוף של פעמים, לטעמי הסיבה מוצדקת

והפעם: חשוב שבארסנל המתכונים שלנו, יהיו מתכונים קלים, שווים ומנצחים כמו המתכון הזה, שתוך דקות מכינים,

הכי שוקולדי וכולם אוהבים. למתכון ▼

נקניק שוקולד לפסח
כזה טעיםםםם

המתכון הפשוט הזה, הוא מתכון מנצח במובן שהוא זמין במקפיא לדיי הרבה זמן באופן יחסי. הוא קל להכנה, הוא שוקולדי וכולם, נו לא כולם הרוב הגדול יאהבו אותו כי הוא שוקולדי וכייפי. עוד מתכון מבית אימא האלופה שלי שדאגה תמיד בפסח, בלי קשר לעוד מיליון מתכונים שהכינה, שאחד כזה יהיה במקפיא לשעת הצורך, ותמיד היה צורך כי אין על שוקולד ומצות יחד!


אמנם המתכון במקור לפסח ואם רוצים להפוך אותו גם ליום חול מחליפים את המצות בביסקוויטים זה כל הסיפור!


נקניק שוקולד לפסח

המתכון:

לשוקולד:

250 גרם שוקולד

70 גרם (1/2 כוס) קקאו

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1 כפית נס קפה (לא חובה)

120 מל (1/2 כוס) חלב

120 מל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

100 גרם חמאה

לנקניק:

8-10 מצות שבורות לשברים קטנים

1 כוס שוקולד צ'יפס קטנים (תערובת ריסס לבן חום)

100 גרם אגוזים קלויים קלות קצוצים גס

100 גרם צימוקים/חמוציות/ פירות יבשים קצוצים

לגנאש:

100 מל שמנת מתוקה, 200 גרם שוקולד מריר.

לקישוט: קוקוס, סוכריות צבעוניות.

אופן ההכנה:

ממיסים בסיר קטן תוך כדי ערבוב את חומרי השוקולד לתערובת אחידה.

שמים בקערה דיי גדולה את כל היתר מצות (ממליצה לשבור 8 מצות ואם תוך כדי ערבוב מרגישים שרוצים

להוסיף עוד אז להוסיף את השוקולד, אגוזים וצימוקים) כמובן שששים בקערה בהתחלה.

יוצקים שוקולד מעל את התערובת מערבבים היטב.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ודוחסים פנימה את התערובת מקפיאים למספר שעות.

במידה ורוצים צורת נקניק קלאסית מניחים על משטח העבודה נייר אפיה, מעבירים את התערובת לנייר ומעצבים בעזרת הנייר והידיים (כמו סושי) תוך כדי הידוק לנקניק אחד ארוך, מגלגלים בתוך הנייר סוגרים בקצבות. ניתן לפצל ולעצב שני נקניקים או לחלופין לעצב בצורות שונות, כמו: בתבנית בומב כחצי עיגול או שתי תבניות בומב ולהדביק את שני החצאים לכדור גדול או לצקת לתבנית מרובעת ולחתוך ריבועים אות בתבנית עוגה ולחתוך בפרוסות או בכלים שונים כיד הדמיון והרצון, מעבירים למקפיא להתייצבות.


ניתן לצפות את ה"נקניק" בגנאש: מביאים לרתיחה שמנת מוסיפים שוקולד ממתינים מספר דקות יוצקים על הנקניק, מפזרים קוקוס או סוכריות צבעוניות. מחזירים למקפיא להתמצקות. כשרוצים להגיש מוציאים מהמקפיא לכ: 10 דקות ופורסים פרוסות לעובי הרצוי.

0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול