לחמעג'ון, וגירסת פיתה מחבת

בצק, בשר מתובל וכל מה שבינהם - למתכון ▼

פיתות מחבת מבצק יוגורט
אי אפשר להפסיק לאכול...

אם יש משהו שמשמח אותי בעולם זה בצק, להכין ללוש למלא ולאפות.

ואם ניתן להתחכם או ליעל או להשתמש ברעיון אחד כדי להטמיע במשהו אחר, כלומר בשפה פשוטה לעשות חיבורים מענינים זה בדיוק אני.

כך קרה עם פיתה מחבת ולחמעג'ון, שהרי מי שמכיר לחמעג'ון זו בעצם הפיצה הטורקית זו בעצם פיתה דקה מעליה מרוחה שכבת בשר דקה ומתובלת וטעימה שנאפת בתנור או בטאבון מגישים עם קצת ירקות או בצל שתי פיתות כאלה עם קצת ירקות ושתייה והבטן מלאה בטעים

התיחכום הגיעה מתוך צורך של הכנה במחבת ולא תנור ולא טאבון ואז המחשבה אייך מכינים את הלחמעג'ון והבשר יהיה עשויי??? להפוך לא נראה רעיון טוב כי אז הכל יתפרק, עלה הרעיון עם 2 שכבות בצק כמו הטאפדה הידועה במטבח הטורקי ואז תוך כדיי ההכנה נפל האסימון והגיע הרעיון למה לא פיתה מחבת קלאסית ננסה אחד יצליח נעבור ונמשיך הלאה וכך נולד לו

פיתה מחבת לחמע'גון!




לא לטעות זה לא ערייס, אוליי קרוב משפחה, הגירסה יותר מגרה וקלילה.

הם דקים דקים ובכל זאת מרגישים היטב את הבשר,הם כל כך טעימים, אי אפשר להפסיק, אוכלים כמו גרעינים לכן מומלץ לחתוך לרבעים ולהגיש עם ירקות טחינה ושתייה.



פיתות מחבת מבצק יוגורט

המתכון ל- 14-16 פיתות מחבת:


700 גרם קמח

2 כפות שמרים יבשים

100 מל (1/2 כוס) שמן

1 כפית מלח

30 גרם (3 כפות) סוכר

320 מל (13/4 כוס) מים


למילויי

3 כפות שמן זית

2 כפות גדושות רסק עגבניות (מקופסא)

1 כפית גדושה פפריקה

3 שיני שום קצוצות דק

2 בצלים קטנים קצוץ דק דק

2 עגבניות גדולות קלופות, נקיות מגרעינים, קוביות קטנות קטנות.

350 גרם בשר טלה טחון עם מעט שומן

1 פלפל ירוק חריף (אפשר לא חריף) קצוץ דק

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

שמן זית


להגשה

שמן זית

טחינה

1 בצל אדום פרוס דק

1 עגבנייה פרוסה לפרוסות דקות

1/2 צרור פטרוזיליה עלים

אופן ההכנה :

1. מכינים בצק שמים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים מערבלים עם וו לישה, מוסיפים שמן ו 11/2 כוסות מים ומתחילים ללוש, במידת הצורך מוסיפים את 1/4 הכוס הנותרת או חלק מימנה, לשים כ- 10 דקות, לקבלת בצק גמיש מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.

2. מכינים מילויי: בקערה מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה , טועמים טיפה ומתקנים

3. מחלקים את הבצק ל14-16 כדורים, מניחים על מגש ומכסים,

4. משטחים מעט כדור בצק מניחים במרכזו כמות נדיבה מהמלית וסוגרים מעל לכדור בצק (כמו קובה)


5. משמנים משטח עבודה לוקחים כדור ממולא ובעדינות משטחים אותו לפיתה בקוטר 16 עד 18 סמ בערך, במידה ונוצרים בבצק קרעים קטנים בגלל הבצל או עגבניות זה בסדר (לא להגזים עם עניין החורים)


6. מחממים מחבת בקוטר 24-26 , משמנים במעט שמן, מניחים את הפיתה, ומכסים את המחבת, מטגנים 4-5 דקות עד שהחלק התחתון מזהיב, מסירים את המכסה, משמנים מעט את פני הבצק, הופכים צד וממשיכים לטגן ללא מכסה עוד 3-4 דקות או עד שמזהיב ומוכן, באותה דרך מכינים את כל הפיתות.


7. חותכים כל פיתה לרבעים מערימים ערימה ומגישים חם מגישים חם עם טחינה בצל ופטרוזיליה טרייה.



הערות: ניתן להכין את ה"פיתות" כמאפה פתוח, כלחמעג'ון קלאסי מרדדים את כל כדור בצק לפיתה בקוטר 18-20 סמ מורחים שכבת בשר ומשאירים שוליים של סמ וחצי, מחממים תנור לחום 250 מעלות ואופים כ6-8 דקות מגישים כמו את הפיתות מחבת.








תגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול