top of page

בראוניז שוקולד ללא אפיה עם קורנפלקס טופי קראנץ

מתכון שוקולדי קיצי ללא אפיה - למתכון ▼


לפעמים אילוצים כאלה ואחרים יוצרים את הקרקע הכי פורייה ונכונה ליצירתיות.

את המתכון הזה הכנתי מתוך מחשבה אייך אני מחברת משהו שאני מאוד רוצה לעשות כבר הרבה זמן, (מתכון של קורנפלקס) לחבר את שכבת קורנפלקס המהממת בעלת מרקם קרנצי, טעמי טופי רך ונימוח מצדאחד, מתכון כל כך פשוט, לעוד חלק שיהיה שוקולדי טעים רך כדי שתיווצר הרמוניה בן השכבות,שהמתכון שיחובר יהיה גם קל להכנה ממש.

בנוסף בנוסף המחשבות על החום הגדול של אמצע יולי, כמעט אוגוסט. למי יש בכלל חשק להכנס למטבח להדליק תנור, לשבת על מתכון שעות על גבי שעות.

כולם מחפשים מתכוני הוקוס פוקוס, מתכונים מהירים וטעימים, מתוך זה נוצר החיבור המהיר עם החלק העוד יותר מהיר לקורנפלקס והתקבלה עוגה משגעת שוקולדית טעימה רכה מצד אחד קראנצ'ית מצד אחר טופי קרמל משגע ואם אתם מוסיפים קורט מלח אז בכלל זה יעיף אתכם רחוק והבונוס עוגה עם מראה כל כך אלגנטי של שכבות בעלות מרקם שונה ומפתה בהחלט.


ממליצה בחום להשתמש בקורנפלקס הכי פשוט ללא תוספת סוכר, העוגה עמידה ממש יכולה להחזיק מספר ימים במקרר, וגם מספר שעוד מרשים גם מיחוצה לו.





בראוניז שוקולד ללא אפייה עם שכבת קורנפלקס טופי קראנץ


בחושה עם קדאיף ופיסטוק חלבי
פרוסה

לתבנית מרובעת 25 ס"מ

לשכבת הבראוניז

250 גרם שמנת מתוקה

200 שוקולד מריר

100 שוקולד חלב/לבן

2 כפות גדושות בנוטלה

500 גרם בסקוויטים טחונים




לשכבת הקורנפלקס

החומרים לטופי קראנץ

180 גרם סוכר

400 גרם (1 קופסא) חלב מרוכז

250 גרם קורנפלקס

מכינים את העוגה:

ממיסים במיקרו שוקולדים עם שמנת לתערובת חלקה.

מוסיפים את הבסקוויטים הטחונים, מערבבים היטב ומשטחים בתבנית כשכבה ראשונה,

מעבירים למקרר לשעה.

מניחים את הקורנפלקס בקערה גדולה,

בסיר קטן ממיסים את הסוכר לקרמל, יוצקים לתוך הקרמל החם בזהירות את החלב המרוכז תוך כדי ערבוב לתערובת אחידה, עד חקבלת לקבלת טופי אחיד, מסירים מהאש, יוצקים את הטופי החם על הקורנפלקס בקערה מערבבים היטב עד לציפויי כל הקורנפלקס בטופי.

מניחים את תערובת הקורנפלקס מעל שכבת השוקולד משטחים מבלי לדחוס יותר מידי שומרים בקירור, פורסים ומגישים ומגישים.






bottom of page