ברור לי ללא כל צל של ספק שקיימות עוגות מורכבות ומסובכות להכנה והן יפיפיות, טעימות ואומר ללא בושה מאתגרות ואני מאוד אוהבת להכין. בתקופות מסוימות זה מה שעשיתי לרוב ונהניתי ממש (לא שמישהו העריך את ההשקעה יתר על המידה), היום לעיתים רחוקות יותר מכינה עוגה מורכבת ומאתגרת כזו.
מצד שני יש גם את האופציות הקלות שבלי להניד עפעף מכינים בצ'יק עוגת רושם עם שכבות מלאות טעמים של שוקולד, קרם וציפוי. מראות כאלה גורמים לאורחים לשמוט את הלסת לרצפה ליהנות ואפילו להעריך יותר מעוגת אלף שכבות ועבודת פרך. העוגה הזו שייכת לסוג העוגות מהירות ההכנה, עוגות רושם בקלי קלות ואם תשקיעו קצת בקישוטים (לדוגמה כמה פרחי מאכל, קצפת מזולפת) אין לי ספק שלא יאמינו שאתם הכנתם.
היתרון הגדול בעוגה, את הקמח ניתן להחליף בקמח ללא גלוטן או קמח תופח כשר לפסח והעוגה תהפוך כשרה למהדרין, הטעם או המרקם לא יפגעו והכי טעימה שמכינים לחג.
בראוניז פרג, קרם מסקרפונה, נוגט וציפוי שוקולד
המתכון:
לתבנית מרובעת 25 ס"מ
1/2 כוס פרג טחון טרי /קוקוס
1/4 כוס חלב/מים
200 גרם(1 כוס) סוכר
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים
70 גרם (1/2 כוס) קמח רגיל / תופח כשר לפסח
35 גרם (1/4 כוס) קקאו
לקרם:
1 מסקרפונה (250 גרם)
250 מל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת נוגט / או 2 כפות שטוחות קפה נמס אגוזים
2 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג (לא חובה)
2 כפות ליקר אגוזים או אמרטו
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב
100 גרם שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים פרג עם חלב ומכניסים למיקרו לדקה מערבבים.
שמים בקערת זכוכית סוכר, שוקולד, חמאה וממיסים במיקרו בפולסים תוך כדי ערבוב לתערובת אחידה, מוסיפים את הפרג ומערבבים. מוסיפים ביצים תוך כדי ערבוב מהיר, מערבבים את היבשים יחד ומוסיפים תוך כדי ערבוב לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית, אופים כ: 18 עד 20 דקות מצננים.
מכינים את הקרם: מקציפים יחד במהירות בינונית, את כל החומרים לקרם יציב, מורחים על הבראוניז ומקפיאים לשעה.
מכינים את הציפוי: ממיסים יחד בפולסים תוך כדי ערבוב שוקולד שמנת מתוקה ושוקולד, מערבבים לקרם חלק מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נמסה לתוך השוקולד והקרם הופך מבריך ויפה יוצקים על פני הקרם משטחים ומעבירים למקרר או למקפיא ל10 דקות להתייצבות. פורסים לריבועים ומגישים.
Comments