top of page

בצק שמרים כוסמין מדהים אחד ו-3 מאפים שונים

המאפים בעלי לוקים שונים, טעם שונה ומרקם אחר - למתכון ▼

גיוזה
גם יפה גם טעימה - צרחות

מדהים מה אפשר להכין מבצק אחד! ומדהים יותר ונפלא, התוצאה הטעימה והמהממת.

בימים אחרים יכול להיות שהייתי כותבת לכל מתכון פוסט בנפרד. במקרה הזה כמו משפחה, שלושה אחים,

בלתי ניתנים להפרדה כל אחד מהם מוצלח, יפה, טעים ומלהיב, וכאימא גאה טוב לי שיישארו ביחד.

אז הפעם השלושה יחד באותו פוסט מתכון. היתרון הגדול בבצק מצוין שכזה, נעוץ בכך שבבצק אחד יש

בדקות אירוח מלא ונפלא לארוחת בוקר או בראנץ. הראשון מהבצק: לחם אגוזים

נפלא שתולשים ממנו ומגישים עם ממרחים, חמאה וקצת ירקות לנשנוש.


לחם אגוזים
לחם אגוזים


השני: לחם ממולא מנה עיקרית:

פורסים פרוסות עבות יחסית מניחים בצלחת לצד ביצה עלומה ורוטב הולנדייז!

מנה להתעלף, מי צריך יותר מזה. נו טוב, אולי סלטון ליד.


לחם ממולא מנה עיקרית:
לחם ממולא מנה עיקרית

והשוס אמיתי: לחמניות מתוקות ריחניות, טעימות בטירוף!

לצד ריבה טובה (לא חייבים, גם בלי ריבה מצוין) עם כוס קפה ובפשוטות בקלילות ואלגנטיות יש קינוח מטורף.


לחמניות סוכר מתוקות ומעוצבות
לחמניות סוכר מתוקות ומעוצבות

והכל מבצק אחד ומוצלח מאוד!

תוכלו להכין ממנו שניים או שלושה כיכרות לחם או כ- 18 לחמניות קלאסיות. הבצק פשוט וקל להכנה גם ללא מיקסר ובהחלט ניתן ללוש אותו במיקסר עם וו לישה, מה שהופך את החיים קלים יותר למי שלא רוצה ללוש עם הידיים. תוכלו לחלק אותו ל-3 חלקים ומכל חלק להכין משהו אחר ואירוח מושלם.


המתכון לבצק:

בצק כוסמין
בצק כוסמין

500 גרם קמח כוסמין 70% 250 גרם קמח כוסמין לבן גרדה מלימון שלם 2 כפות שמרים שטוחות 75 גרם סוכר 25 גרם דבש (כף מלאה) 1 כפית מלח 1 כוס חלב 1/3 כוס יוגורט 1/3 כוס מים 1/2 כוס שמן (רגיל) הכנה:

מכינים בצק מכל החומרים שמים יבשים בקערת מיקסר מוסיפים את הרטובים ולשים כ-8-10 דקות, מניחים להתפחה ראשונה מורידים את האוויר ומתפיחים שוב להכפלת הנפח בשלב הזה ניתן להוסיף תוספות ולעצב מניחים לתפיחה נוספת להכפלת הנפח מחממים תנור ואופים עד להזהבה.

לחם שיבולים ואגוזים
לחם שיבולים ואגוזים


ללחם שיבולים ואגוזים:

*אפשר כל סוגי האגוזים או חמוציות או צימוקים וכו'.

1/3 כמות בצק כוסמין אחרי התפחה שנייה 50-100 גרם אגוזים.

לשים לתוך הבצק את האגוזים עד שנטמעים מעצבים גלילה אחת ארוכה באורך התבנית מניחים לגלילה לתפוח להכפלת הנפח, מפזרים מעל קמח כמו שמפזרים אבקת סוכר .

בעזרת מספרים גוזרים פרוסות אלכסוניות כל 3-4 סנטימטר לא מגיעים עם המספרים עד הסוף על מנת לא להפריד את הפרוסות מהגלילה. מסיתים את הפרוסות אחת לימין ואחת לשמאל כך שמתקבלת צורת שיבולים. מחממים תנור ל180 מעלות אופים את הלחם כ-20 דקות או עד שהלחם זהוב ואפוי. *הערה: מכל כמות הבצק ניתן לקבל 3 כיכרות שיבולים, יש להכפיל את כמות האגוזים.


לחמניות סוכר מתוקות ומעוצבות:

אפשר להוסיף גם קינמון. הם לא סינבון אך הן כמו סוכריות יפיפיות, מזמינות וטעימות.

לחמניית סוכר מכוסמין
לחמנייה מסוכרנת

ואם מגישים אותן בסוף הארוחה חמות עם מעט ריבה טובה בצד הן לא יפלו משום קינוח ובלי שום בושה הן יעמדו בגאון לצד כל מאפה הבוקר וייקחו בהליכה את כולן. מצרכים: ל-6 לחמניות 1/3 כמות בצק כוסמין אחרי התפחה שנייה. 1/2 כוס סוכר 2 כפיות קינמון (אופציונלי) 75 גרם חמאה רכה מאוד סירופ סוכר להרטבה 1/4 כוס סוכר, 1/4 כוס מים מכינים: מחלקים את הבצק ל-6 יחידות

(בערך 85 גרם ליחידה).

מרדדים כל פיסת בצק למלבן בגודל 20*15 ס"מ. מורחים על הבצק חמאה רכה עם מברשת, מפזרים סוכר כמו שמפזרים מלח לא להגזים ולא להתקמצן, מעל אם רוצים מפזרים קינמון.


בשליש העליון יוצרים חתכים באורך שלושה עד 4 ס"מ במרווחים של ס"מ ביניהם, מגלגלים לגלילה ואת הגלילה לשבלול, חוזרים על הפעולה עם שאר הלחמניות, מורחים את פני הלחמניות בחמאה רכה ומפזרים עליהם סוכר. מתפיחים להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה. אופים כ: 12-15 דקות או עד שהלחמניות אפויות וזהובות מורחים סירופ סוכר ומגישים חמימות.

הערה: מכל כמות הבצק ניתן לקבל כ-18 לחמניות מתוקות ומעוצבות.

לחם בורג במלית פסטו, פלפלים קלויים וגבינת פטה:
לחם בורג במלית פסטו, פלפלים קלויים וגבינת פטה
לחם בורג במלית פסטו, פלפלים קלויים וגבינת פטה

(ניתן לשלב ממרחים, גבינות סלמון וירקות לפי הטעם) המצרכים:

1/3 כמות בצק כוסמין אחרי התפחה שנייה. 4 כפות פסטו או כל ממרח שאוהבים

(חרדל, עגבניות, גבינת שמנת). 1/2 קובייה גבינה בולגרית (או כל גבינה שאוהבים). 4 פלפלים קלויים מקולפים פרוסים

(אפשר בצל מטוגן, פטריות, תרד, סלמון וכו') מרדדים את שליש הבצק לעלה בגודל בערך 45 *35 מורחים את הממרח על פני כל שטח הבצק מפזרים

את הגבינה מניחים מעל את הפלפלים חוצים ל-2 מגלגלים 2 גלילות שוות ואת הגלילות כורכים אחת בשנייה כמו חבל.

מניחים בתבנית ומתפיחים להכפלת הנפח. מורחים במעט חלב. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ30-35 דקות או עד שהלחם זהוב ומוכן.

הערה: מכל כמות הבצק ניתן לקבל 3 לחמי בורג ממולאים, יש להכין את סוגי המליות בהתאם.




פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page