בורמוליקוס הן "סופגניות קטנות" בלדינו. קלילות טעימות ואי אפשר להפסיק לאכול אותן.
"סופגניות" קטנות אווריריות ממצות, בעיניי הכי טעימות עם מתוק ליד הקפה (או טובלים ולוקחים ביס) כדי להעצים את המתיקות וליהנות מהן כמו "עוגה או פנקייק" מוסיפים סוכר, מייפל, ריב, שוקולד למריחה או ריבת חלב.
בורמוליקוס הם ה-דבר בפסח! הילדים מחכים לפסח רק בשביל הבורמוליקוס אותם אוכלים בבוקר (או בכל שעות היום) עם מתוק או מלוח - איך שרוצים. כולם מדברים על מצה בריי וכמעט לא מזכירים בורמוליקוס, אז תרשו לי
לומר הם כאלה טעימים. ולא, בשום אופן זה לא מצה בריי, אותם רכיבים אולי, אבל לא דומה.
אז אני כאן כדי להזכיר ולזכור כי יש דברים שהם בשבילי בית, אימא, חג...
המתכון:
הכמות תלויה בכמות הבורמוליקוס שרוצים להכין.
הסטנדרט אצלי - 7 מצות, אבל אפשר להכין גם משלוש וגם משלושים.
מצרכים: 7 מצות 1/2 כפית אבקת אפיה
5-7 ביצים מעט מלח
2-3 כפות סוכר במידה ורוצים מתוקים פלפל שחור
2-3 כפות קמח מצות
לטיגון: שמן חצי עמוק
אופן ההכנה:
שוברים את המצות משרים בקערה גדולה עם הרבה מים. מסננים, סוחטים עם הידיים את הנוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים אבקת אפיה, ביצים ומתבלים מערבבים, במידה והתערובת דלילה מוסיפים קמח מצה, מערבבים. מחממים שמן ובעזרת 2 כפות מורידים לשמן את הבורמוליקוס, מטגנים על אש בינונית כ-4-5 דקות או עד להזהבה קלה והתייצבות. מעבירים לניר סופג ומגישים חמימים.
Comments