אצבעות הגבירה שם ממשי ואלגנטי לעוגיות שלכאורה נראות כל כך חיוורות ופשוטות.
אתם מכירים אותם כלשונות חתול בִּישְׁקוֹטִים או "סבויארדי". למתכון ▼
אלו הם עוגיות ספוגיות, רכות, קלות ומתוקות, שצורתן מאורכת ומעוגלת בקצוות מזכירות את האצבעות כפי הנראה. העוגיות הומצאו בחצר דוכס סבויה במאה ה-15 לכבוד ביקורו של מלך צרפת, משם נגזר השם "סבויארדי". הבישקוטים משמשים כבסיס מצויין להמון עוגות, בעיקר לעוגות "קרות" כמו עוגות מוס, בוואריה, שרלוט והכי הכי לטירמיסו, שם הם ספוגים באספרסו חזק ומכוסים בגבינת מסקרפונה מתוקה.
כל כך התחשק לי השנה להכין טירמיסו כשר לפסח אז הכנתי בִּישְׁקוֹטִים, הם כל כך טעימים שבהחלט אפשר לאכול אותם כמו שהם או להשתמש בהם לכל מטרה שיתחשק מוסים, בוואריה, שרלוט, וכמובן טירמיסו. היתרון הגדול בעוגה, את הקמח ניתן להחליף בקמח ללא גלוטן או קמח תופח כשר לפסח והעוגה תהפוך כשרה למהדרין, הטעם או המרקם לא יפגעו והכי טעימה שמכינים לחג.
המתכון:
ל-21 בישקוטים
3 ביצים שלמות גודל L
1 חלבון
קורט מלח
100 גרם סוכר
1 כפית וניל
70 גרם (1/2 כוס) קמח תופח כשל"פ
70 גרם (1/2 כוס) קמח מצה כשל"פ
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מקציפים ביצים חלבון וסוכר כ7-8 דקות לקצף אוורירי ובהיר מאוד. ערבבים את שני הקמחים ומקפלים אותם לתוך הקצף, מעבירים לשק זילוף עם צנטר עגול חלק ומזלפים "אצבעות" באורך של כ-10 ס"מ כל אחד לא צמודים מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות ואופים כ- 18-20 דקות. או עד שהן אפויות מקררים, שומרים בצנצנת אטומה.
Comments