top of page

רוקוט קרומפלי

מאפה שכבות תפוחי אדמה וביצים - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
שכבות של תפוחי אדמה וביצים

הגרסה ההונגרית לגראטן - מאפה רקוט קרומפלי משכבות של תפוחי אדמה ברוטב שמנת עשיר, פירורי חמאה ובצל מטוגן גבינה צהובה , לארוחה ביתית זריזה ומלאה בטעמים.

בואו נגיד ככה רובינו אוהבים תפוחי אדמה וביצים קשות, שילוב מעולה ואפשר למצוא אותו בהמון מאכלים לדוגמה סביח, סלט מיונז , ועוד הגירסה של המאפה פשטידה הזה מתכנס למנה פשוטה טעימה משביעה וכל כך קלה להכנה.



לראשונה פגשתי את המתכון הזה לפני 35 שנים, אצל כרמן חברתי האהובה ז"ל שנפטרה בקורונה בטרם עת.

כרמן היתה חצי רומניה חצי הונגריה וזה היה חלק די קבוע ברפרטואר שלה.

מצחיק מאז שכרמן לימדה אותי להכין את הרוקוט קרומפלי הכנתי אותו מלא פעמים, אבל אחרי שנפטרה המאכל קיבל אופי אחר אופי מלא זכרונות וטעמים. אין מצב שאכין אותו ולא אזכר בה ולא יתחשק לי להרים אליה טל ולספר לה שאני מכינה עוד פעם את השטות הזו ושהיא תענה במבטא הונגרי כבד רוקוט קרומפלי.



קראנץ שמרים גבינה

בצילום גירסה עם שמנת מתוקה וחמאה




המתכון: רוקוט קרומפלי

המתכון מתאים לתבנית פירקס 25*30 או 8 מנות


רוקוט קרומפלי

הגירסה שלי במיוחד לרותם. ל-6-8 מנות תבנית פיירקס מלבנית 30*25 3 כפות שמן 2 בצלים קצוצים

50 גרם צ'דר מגורדת (אופציונלי) 10תפוחי אדמה לבישול בגודל בינוניי 10ביצים קשות 25 גרם חמאה רכה מלח ופלפל 2 שמנת חמוצה (450 גרם) 1כפית פפריקה מתוקה (אופציונלי)

אופן ההכנה מחממים תנור ל180 מעלות. מחממים שמן במחבת מוסיפים בצלים ומטגנים כ-8 דקות, תוך כדי ערבוב כדי שהבצל יזהיב. מקררים(בגדול אפשר לוותר על הבצל המטוגן ולהחליף בצ'דר מגורדת. מבשלים תפוחי אדמה: בסיר גדול, ממלאים מי ברז מביאים לרתיחה, מבשלים כ-15 דקות בדיוק מרגע הרתיחה שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים. מקררים, מקלפים, חותכים תפוחי אדמה לפרוסות, בעובי של חצי ס"מ. את הביצים חותכים לפרוסות. משמנים פיירקס גבוה היטב בחמאה רכה.

מרכיבים: מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה עליה שכבת פרוסות ביצה קשה מעט בצל מטוגן/ אפשר במקום לפזר מעט גבינה צ'דר מפזרים קוביות חמאה קטנטנות, מלח ופלפל בנדיבות, מסדרים מעל שכבה נוספת באותו הסדר. מסיימים בשכבת תפוחי אדמה (כל המרבה בשכבות הרי זה משובח).

מפזרים מעל שכבת שמנת ועוד קצת צ'דר (לא חובה)









Komentarze


bottom of page