top of page

ספרינג רולס דפי אורז במלית סלמון

עוגת גזר
שוקולד שוקולד שוקולד!

בעיקבות הביקור בעלה עלה, והשיח שבעיקבותיו הכניס אותי למטבח עם המון אמביציה להוכיח לעצמי בדיוק כמו שחשבתי, עם קצת רצון וקצת יכולת קל לצמ"בז ויתרה מזו, עוד קצת יצירתיות אפשר למצוא פיתרון/ות וגם אם לא כולם מסכימים, אפשר להמשיך לנסות. בקיצור אחרי הקטיף ההיסטרי שעשיתי חזרתי הביתה עמוסה בהמון שורשי ביבי קטנטנים שיש להם לא רק עלים גדולים והמון, אלה היו מפוצצים בחול ואחרי שטיפה בגינה עם צינור, ושטיפה בכיור ועוד שטיפה עד שהרגשתי את הניקיון הטריות והרעננות. השרתי עוד קצת דפי אורז אטריות אורז שאותם עדיף להשרות ולרכך אותם.

חתכתי עוד ירקות למקלות גזר, פלפל אדום, מלפפון, אבקדו, כרוב, חסה, האמת כל ירק מתאים אם אוהבים.

ופירקתי את נתח הסלמון בתנור שהכנתי יום קודם לפלייקים

כול מה שנותר היה לגלגל ולמלא והכי חשוב לטבול ברוטב ולאכול.

נ,ב, אני אוהבת להגיש בצד גם ג'ינג'ר כבוש



המתכון:

ספרינג רולס עם סלמון וירקות

הכמות מתאימה ל6 ספרינג רולס גדולים


החומרים

6 דפי אורז מרובעים

למלית

2 גזרים

2 מלפפונים

1פלפל אדום רצועות

3 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים

3 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים

חסה

עישבי תיבול קצוצים לבחירתכם

מעט כרוב פרוס

1 אבוקדו

סלמון מפורק לפלייקים

אטריות אורז מורככות / או דפי אורז מרוככים למלית


רטבים לספרינג רול

צ'ילי מיונז

מערבבים בקערית צ'ילי מתוק

1-2 כפות צ'ילי מתוק

קצת לימון

ומלח

רוטב סוייה לספרינג רול

3 כפות סוייה

2 כפות שמן סומשום

1/4 כוס מיץ לימון

1 כפית דבש



לפיזור: שומשום


מכינים את הרוטב מערבבים את כל החומרים.

מסדרים את חומרי המלית שיהיו זמינים


מרטיבים 1 דף בכל פעם אחד, מניחים על משטח רטוב מניחים במרכז "שורה" של איטריות אורז ומתיחלים לגלגל (מעין גילגולון) ראשון. מסדרים את הירקות והדג צמוד לגילגול בערמה, מקפלים את השוליים ומגלגלים צפוף

חוזרים על הפעולה עם כל שאר הספינג רולס

מגישים עם הרטבים.




פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page