top of page

מועג'ינת, רוגעלך מבצק זעתר במלית גבינה

עוגיות מלוחות טעימות - למתכון ▼

עוגת גזר
קטנטנות מיוחדות

לראשונה נתקלתי במאפה הטעים הזה במסעדת "רישטא", מסעדה ערבית אותניט, מצד אחד הרגיש לי מעניין טעים ומיוחד וטעים ממש ומצד שני בלב לעצמי אמרתי שאלו הם הבורקיטס האולטימטיביים של המטבח הערבי האותנטי, חזרתי הביתה והסהרונים הרוגעלך האלו , האצבעות הטעימות לא נתנו לי מנוחה.

ניסיתי להתחכות אחרי מתכון שיספר לי את סיפור האצבעות, אך משום מה הרבה לא הצלחתי ללמוד, לא הצלחתי למצוא מתכון שיראה לי דומה למה שאכלתי.

מצאתי מתכונים עם בצק שמרים ולא פריך כמו שלדעתי זה מה שאכלתי, יתכן מאוד שלא ידעתי את שמם המדוייק ולכן לא מצאתי את מה שחיפשתי, הדבר היחיד שהצלחתי והבנתי שבבצק יש זעתר טרי וגם שומשום.

החלטתי ללכת על בצק בורקיטס בגירסה קצת שונה, להוסיף זעתר טרי לא יכולתי, בגינה שלי לצערי לא גדל זעתר, השתמשתי בזעתר מיובשים אין בעיה להשיג בחנות תבלינים, כמו כן שומשום שחור כדי להוסיף למראה.

יצרתי גירסה משלי אם שואלים אותי הגירסה שלי טעימה יותר (שוויצרית)!!!!

ובלי קשר חטיף נישנוש מנה ראשונה מהממת וטעימה פחד שאי אפשר להפסיק לנשנש

לימים נפגשתי שוב עם העוגיות בוואדי ניסנס וגם בנצרת ופעם קיבלתי אותן מטוגנות ופעם אפויות ובכל הפעמים היו טעימות, ולשמחתי הגירסה הקצת שונה שלי יכולה לעמוד בתחרות עם עוגיות מלוחות אך לא עם האוטנטיות.






המתכון:

מועג'ינת, רוגעלך מבצק זעתר במלית גבינה

ל24 יחידות

250 גרם קמח רגיל

5 גרם אבקת אפיה

50 גרם חמאה

50 גרם שמן רגיל

80 מל (1/3 כוס) מים

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

2 כפות שומשום שחור

2 כפות עלי זעתר מיובש (במידה ומשתמשים בטרי חצי כוס קצוצ).

(ניתן להשתמש באורגנו מיובש ואפילו נענע מיובשת וגם תערובבת זעתר טובה ומכונה יכולה להיות נפלאה)

למילויי

150 גרם לבנה אסלי או גבינת ג'יבנה

ההכנה

מכינים בצק מכל החומרים ומניחים לחצי שעה במקרר.

מחלקים את הבצק ל3 חלקים.

מחממים תנור ל180 מעלות.

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים עיגול מבקוטר של כ- 26 סמ

מחלקים את העיגול ל8 משולשים בחלק הרחב של כל משולש שמים כפית לבנה, מקפלים את הבצק מעל הלבנה מהדקים בצדדים וממשיכים לגלגל כמו רוגעלך ,

חוזרים על הפעולה שני החלקים הנותרים.

אופים כ35 דקות או עד שהאצבעות מעט זהובות ואפויות מקררים מעט ומגישים.




פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commentaires


bottom of page