בייגלה ירושלמי אישי

אויותר נכון ביגלה קיבוץ גלויות - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
הרבה סומסום

ביגלה ירושלמי אישי קטנטן חשבתי על מה שאני הולכת להכין, בזמן שלשתי את בצק הביגלה ירושלמי. הכנתי תערובת של מים עם סילאן, במקום מולסה וטבלתי אותם, במים העברתי לשומשום מבלי לבשל רק טבילה קטנה והנה השתמשתי בטכניקה שהטורקים מכינים סימית,

והופה הם לרגע הפכו לסימט טורקי?, טבלתי בהרבה שומשום ולרגע הם נראו לי קעקים או רוסקיטס כמו שקוראים להם אצלי בבית, מאחר והם לא גדולים כמו ביגלה ירושלמי. ושאלתי את עצמי אם לקרוא לו ביגלה קיבוץ גלויות

כי יש בו תערובת של הכל. כך או כך טעים בטירוף.


קראנץ שמרים גבינה

המתכון:

בייגלה ירושלמי עם טוויסט טורקי

ל16 יחידות

500 גרם קמח

4 כפות סוכר

1 כף שמרים יבשים

4 כפות שמן

*1 כף אבקת חלב

1 כפית מלח

300 מל מים


לטבילה

480 מל מים/חלב

2 כפות מולסה/סילאן

2 כוסות שומשום

מכינים בצק ומתפיחים : לשים יחד את כל החומרים לבצק (במידה ומכינים את הבצק בלי מיקסר שמים את כל החומרים בקערה כולל הנוזלים, מערבבים עם כף לאיחוד כל החומרים לכדור בצק,)

מניחים לבצק ל20 דקות, לאחר 20 דקות לשים פעם נוספת, מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל180 מעלות, מכינים תבנית עם ניר אפייה. מכינים ביגלה: מחלקים את הבצק ל16 יחידות

מעצבים לביגלה לוקחים יחידת בצק, עושים חור עם האצבע במרכז ומגדילים אותו בעזרת רידוד עם הידים.

מערבבים את המים עם סילאן יוצקים לכלי רחב ושטוח בו תוכלו לטבול את הביגלה.

במקביל מכינים שומשום בכלי גדול ושטוח.

טובלים את הבייגלה במיי הסילאן, מעבירים לשומשום כך שהכל יצופה משני הצדדים בשומשום, מעבירים לתבנית מתפיחים עוד כ- 15 דקות.

אופים את הביגלה או כ15 דקות או עד שהם מזהיבים יפה.


0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול