בחושה עם קדאיף ופיסטוק

עוגה בחושה ים תיכונית ועוד עם טוויסט קדאיף - למתכון ▼

בחושה עם קדאיף ופיסטוק חלבי
כמעט דוגמנית כל הקדושים...

אני כל כך אוהבת עוגות רטובות, מי שמכיר אותי מכיר את סיפור הסברינה שלי. חולמת תמיד על עוגות עסיסיות שנוטף מהן סירופ. שילוב של קצפת או שמנת חמוצה ליד תמיד מרים ואותן לדרגה גבוהה יותר והופך אותן אלגנטיות ממש שלא לדבר על טעימות.


תמיד בשאיפה להכין, לראות או לטעום עוד עוגה מהמשפחה הזו. בקיצור מזה הרבה זמן שאני מתכננת את השילוב בן קדאיף לעוגה בחושה שתהיה רטובה מספיק וטעימה, שהקדאיף יהפוך להיות חלק מהעוגה אך יורגש ולא ישקע בתוכה ובאמת המון ניסיונות לא צלחו. את זו האחרונה החלטתי להכין בשלוף כאילו היכה אותי ברק והייתה לי הארה ואמרתי לעצמי אייך לא חשבת על השילוב והטכניקה ובהחלט הפעם זה היה שילוב נכון ומוצלח לאין שעור.

העוגה הצליחה מעל ומעבר לאחר כמה כישלונות העוגה הייתה רטובה מספיק המרקמים שלה השתלבו מצוין ותוספת קצפת הרימה אותה גבוהה גבוהה שלא לדבר על האושר והרגשת הניצחון שלי (עוד עוגה שלי לפנתאון).


המתכון:

בחושה עם קדאיף ופיסטוק חלבי
ביס מישהו?

לתבנית אינגליש קייק

לבסיס העוגה:

3 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 כף סוכר לימון (או גרדה מלימון שלם )

100 גרם (1/2 כוס) שמן רגיל

200 גרם שמנת חמוצה (1 מיכל)

175 גרם (11/4 כוסות) קמח תופח

50 גרם פיסטוק טחון דק

לקדאיף:

200 גרם שערות קדאיף

100 גרם חמאה מומסת

50 גרם סוכר

50 גרם פיסטוק חלבי חצוי


לסירופ: 200 גרם ( כוס) סוכר , 240 מל (כוס) מים, 1 כף דבש 5 טיפות מי זהר/ מי ורדים /תמצית וניל או כל מה שאוהבים. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ ומבשלים תוך כדי בעבוע עדין כ-5-7 דקות מכבים.


מכינים את הקדאיף: מערבבים את הקדאיף עם חמאה המומסת והסוכר ומוסיפים את הפיסטוקים מערבבים ומניחים בצד.


המשך ההכנה:

מכינים את הבסיס של העוגה : מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית. בקערה בינונית טורפים עם מטרפה ביצים, סוכר וסוכר לימון, טורפים היטב. מוסיפים שמן ושמנת טורפים ומערבבים לקבלת לתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח והפיסטוק מערבבים קלות לאיחוד ויצירת מסה אחידה ויפה יוצקים לתבנית דופקים קלות את התבנית על השיש להוצאת בועות ואופים כ-5 דקות, מוצאים מהתנור מסדרים מעל את הקדאיף ומחזרים לתנור להמשך האפייה עד הזהבה מוחלטת של הקדאיף ובדיקת העוגה את מבחן הקיסם היבש. כ: 35-40 דקות. מוציאים את העוגה ומשקים מיד בסירופ.


0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול