- למתכון ▼
עיקבות הביקור בעלה עלה, והשיח שבעיקבותיו הכניס אותי למטבח עם המון אמביציה להוכיח לעצמי בדיוק כמו שחשבתי, עם קצת רצון וקצת יכולת קל לצמ"בז ויתרה מזו, עוד קצת יצירתיות אפשר למצוא פיתרון/ות וגם אם לא כולם מסכימים, אפשר להמשיך לנסות. בקיצור אחרי הקטיף ההיסטרי שעשיתי חזרתי הביתה עמוסה בהמון שורשי ביבי קטנטנים שיש להם לא רק עלים גדולים והמון, אלה היו מפוצצים בחול ואחרי שטיפה בגינה עם צינור, ושטיפה בכיור ועוד שטיפה עד שהרגשתי את הניקיון הטריות והרעננות. קצצתי את העלים והגבעולים ואידתי אותם במחבת עם טיפטיפה שמן. וקיררתי. הוספתי גבינות עירבבתי, טעמתי ולשמחתי הטעימה הוכיחה לי שפשוט קל לצמבז אם רק קצת, ויש המון פיתיונות. רוצים הכנתי לי בורקס מדפי אורז ביצים קשות וחגגתי בלי יסורי מצפון.
המתכון:
בורקס דפי אורז במלית ירוקים
הכמות מתאימה ל6 בורקסים גדולים
החומרים
18 דפי אורז מרובעים
למלית
2 חבילות ירוקים אפשר תרד מאודה על מחבת יבשה וסחוט מנוזלים
100 גרם גבינץ/ גאודה
2 כפות קוטג'/גבנת שמנת
1/2 קוביה גבינה בולגרית "קשה" מפוררת
לתערובת להרטבת דפי האורז
1 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 ביצה
מלח
2 כפות גדושות דבש
לפיזור: שומשום
מכינים את הרוטב מערבבים את כל החומרים.
מערבבים את חומרי המלית
מחממים תנור ל180 מעלות
מרטיבים 3 דפים בכל פעם אחד ומניחים אותם באופן חופפ אחד על השני.
שמים במרכז כמות גדושה מהמלית מקפלים ל2 כך שמתקבל משולש סגור מפזרים שומשום
אופים כ25 או 30 דקות או עד שהמאפה זהוב ממש.
Komentarze