top of page

פשוט עוגת תפוחים!

מסוג העוגות הבחושות שקלות ההכנה מפתיעה, ביחס למראה היפה והמגרה שלא לדבר על הטעם והמרקם.

עוגת תפוחים
אמרנו פשוט תפוחים?

כמות התפוחים אמנם אינה גדולה מאוד, אך מייצרת את הטעם והמראה הנכון המרשים והטעם המדויק, אחת העוגות המוצלחות ואהובות עלי.


המתכון:

עוגת תפוחים

תבנית בקוטר 22 ס"מ היא הגודל האולטימטיבי , אפשר גם ב-24

לבחושה בסיסית:

3 ביצים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

280 גרם (2 כוסות) קמח

10 גרם אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון

1 כפית וניל

240 מ"ל (1 כוס) חלב

50 גרם חמאה מומסת

למלית תפוח:

1 תפוח חתוך לקוביות קטנות

2 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון

1 כף חמאה מומסת 15 גרם

לציפוי: 1 תפוח חצוי ופרוס דק, 3 כפות חמאה מומסת 45 גרם, 1 כף סוכר דמררה, 2 כפות שקדים או פיסטוקים קצוצים.


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. מקציפים ביצים שלמות וסוכר במיקסר במהירות גבוהה כ-8 דקות עד לקבלת קצף בהיר וסמיך מאוד. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון ווניל בקערה נפרדת. מנמיכים את מהירות המיקסר מוסיפים את החומרים היבשים, חלב וחמאה מומסת לסירוגין ומערבלים עוד דקה עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית, מפזרים את קוביות התפוחים, סוכר וקינמון מטפטפים עליהם חמאה מומסת, יוצקים מעל את שאר הבלילה ומסדרים בצורה יפה את פרוסות התפוחים הדקות. מטפטפים חמאה מומסת ומעל מפזרים סוכר דמררה ופיסטוק. אופים כ- 40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page