top of page

פרעצל בייגלה עם קרסט

מי שמגלה אוכל בייגלה - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
הרבה סומסום

בייגלה בשבילי זה המון דברים, מעבר לפחממה אהובה שתמיד כייף לאכול אותה במיוחד בלילה , יותר נכון באמצע הלילה זה הזמן בו היו מכינים אותו, המאפייה היתה ממש קרובה לבית ביפו ליד שיכוני המשטרה, ואנחנו החברה ידענו את השעה בדיוק בחצות היו מוכרים לנו חם חם ישר מהתנור מהתנור, עולים ישר הביתה מורחים עם מלא חמאה, טיפה גבינה צהובה או שוקולד למריחה וכוס תה חם או קפה וכאילו אנחנו נמצאים מינימום במסעדת כוכב משלן אם לא יותר.


קראנץ שמרים גבינה

המתכון:


ל16 יחידות

500 גרם קמח

2 כפות סוכר

1 כף שמרים יבשים

2 כפות שמן

1 כפית מלח

300 מל מים


לבישול

2 ליטר מים

2 כפות סילאן

לטבילה

1 ביצה טרופה

2 כוסות שומשום

מכינים בצק ומתפיחים : לשים יחד את כל החומרים לבצק (במידה ומכינים את הבצק בלי מיקסר שמים את כל החומרים בקערה כולל הנוזלים, מערבבים עם כף לאיחוד כל החומרים לכדור בצק,)

מניחים לבצק ל20 דקות, לאחר 20 דקות לשים פעם נוספת, מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל180 מעלות, מכינים תבנית עם ניר אפייה. מכינים ביגלה: מחלקים את הבצק ל16 יחידות

מעצבים לביגלה לוקחים יחידת בצק, עושים חור עם האצבע במרכז ומגדילים אותו בעזרת רידוד עם הידים.

מביאים מים לרתיחה מכניסים 2-3 ביגלה מבשלים כשתי או עד שהבייגלה צף, הופכים בממשלים עוד שתי דקות.

מוציאים ומניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה, באותה שיטה מכינים את הכל הביגלה, מכינים בכלי אחד ביצה טרופה בכלי שני ביגלה טובלים את הביגלה בביצה ומעבירים לשומשום ניתן למרוח עם מברשת ולפזר מעט שומשום או כל דבר שרוצים. מניחים על התבנית .

אופים את הביגלה או כ25 דקות או עד שהם מזהיבים יפה.

כמובן אוכלים עם כוס תה גבינצ או שוקולד השחר למריחה.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page